<p>Bij BTC in Benthuizen wordt volop getennist. De animo is groot. Foto: Mike Reumer </p>

Bij BTC in Benthuizen wordt volop getennist. De animo is groot. Foto: Mike Reumer

Tennis steeds populairder in de regio

  Nieuwsflits

Weinig sporters kunnen momenteel plezier beleven aan hun hobby en/of hun sportieve werk. Getennist mag er nog wel worden. Een rondgang langs de tennisclubs in de regio leert dat van die mogelijkheid volop gebruikt wordt gemaakt.

Theo van Egmond

ALPHEN AAN DEN RIJN - Martin Verkerk stond in 2003 in de finale van Roland Garros. Hij zou op de ATP wereldranglijst oprukken naar de veertiende plaats. De Alphenaar is nog steeds druk met tennis bezig. Hij is eigenaar van Tennisschool Martin Verkerk, die gevestigd is in Den Haag. Op het complex van tennisclub WW geeft hij les aan veel jongeren. Ook begeleidt hij diverse talenten in hun mogelijke opmars naar de top. Elke dag rijdt hij daarvoor vanuit Alphen naar Den Haag en andersom uiteraard. Bij de eerste lockdown lag zijn bedrijf zes weken stil, maar direct na de herstart liep het allemaal weer prima. “Ik heb nog nooit zoveel lessen gegeven, zowel binnen als buiten. Het wordt steeds groter en beter. Dat de competities zijn stopgezet wil nog niet zeggen dat de echte liefhebbers niet meer kunnen tennissen. Dat kan namelijk heel goed onder handhaving van alle gestelde normen en maatregelen”, aldus Verkerk.

Godard Kloos is bestuurslid van SAT, Stichting Alphens Tennispark. Daaronder vallen tennis- en squashcentrum Nieuwe Sloot, inclusief Brasserie Nieuwe Sloot, het complex van TEAN en dat van Tennisclub Aarlanderveen. In deze tijd is hij enkele dagen per week in functie als baanmanager bij Nieuwe Sloot. In begin maart ging ook Nieuwe Sloot uiteraard helemaal op slot, maar in mei ging men daar na zes weken weer als eerste open. Getennist wordt er nu weer, zoals er ook de sporten padel en squash beoefend kunnen worden. ‘’Natuurlijk is de gezellige sfeer weg, want het clubhuis en de brasserie zijn uiteraard gesloten. De animo om juist in deze tijd toch te kunnen sporten is er wel. Het valt me alleszins mee. Sporten draagt toch bij aan het welzijn van de mens en we doen er mede daarom alles aan om tennissen mogelijk te maken’’ , vertelt Kloos. Wereldtopper bij het rolstoeltennis Diede de Groot, zij is lid van tennisvereniging Nieuwe Sloot, kan in het centrum gewoon trainen. Ook de KNLTB geeft bij Nieuwe Sloot nog de trainerscursussen. Godard denkt overigens niet dat de diverse competities nog uitgespeeld zullen worden. Overigens kunnen niet alleen leden van de club terecht om een paar uur te tennissen: iedereen die daar zin in heeft kan reserveren.

Allard Schaap is tennisleraar bij Benthuizer Tennis Club BTC. De activiteiten op het complex met vijf verlichte kunstgrasbanen gaan redelijk normaal door. Er kan gewoon getennist worden, maar uiteraard geldt ook hier direct na afloop wegwezen. ‘’Er is heel veel animo’’, vertelt Schaap. “Toen de sportcompetities werden stilgelegd is besloten zomerlidmaatschappen in te stellen. Zo’n beetje de hele selectie van BSC’68 heeft zo’n lidmaatschap genomen. Een derde daarvan heeft dat zelfs verlengd. Prima voor BTC natuurlijk, want er komt verder geen cent binnen.’’

“Sporten draagt toch bij aan het welzijn van de mens”

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden