<p>De werken zijn moeilijk vast te leggen op foto, het zijn driedimensionale reli&euml;f composities, gebaseerd op wiskunde. Foto: Arno Klos&nbsp;</p>

De werken zijn moeilijk vast te leggen op foto, het zijn driedimensionale reliëf composities, gebaseerd op wiskunde. Foto: Arno Klos 

Reliëfcomposities gebaseerd op wiskunde

  Nieuwsflits

Ger Bonninga houdt vanaf heden tot en met 6 november een expositie: Reliëfcomposities gebaseerd op wiskunde in lunchroom Het Schoutenhuis. De tentoonstelling is van dinsdag tot en met zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur te bewonderen. Het adres is Julianastraat 4.

Alphen- Na zijn pensionering heeft Ger zijn interesses in houtbewerken en wiskunde weer opgepakt. Met name onderwerpen als priemgetallen, Pythagoras en de Gulden Snede hebben zijn interesse. Als beeldend kunstenaar is Ger een autodidact. Hij heeft zijn hele leven in zijn vrije tijd met hout gewerkt.

De wiskundige onderwerpen beeldt hij uit in reliëfcomposities, waardoor de schoonheid van deze onderwerpen wordt gevisualiseerd. Hierbij maakt hij gebruik van triplex en verf waarbij zoveel als mogelijk de houtstructuur zichtbaar blijft. Door deze reliëfcomposities ontstaat een interessante schaduwwerking. Ger maakt ook werken op basis van geometrische onderwerpen, zoals zeshoeken en achthoeken. Door gebruik te maken van deze vormen ontstaan interessante werken. Daarnaast maakt hij reliëfcomposities met behulp van papier en/of golfkarton.

www.gerbonninga.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden