<p>De benedenverdieping van het voormalige gemeentehuis wordt omgetoverd in een IKC. Foto: PR</p>

De benedenverdieping van het voormalige gemeentehuis wordt omgetoverd in een IKC. Foto: PR

(Foto: )

Definitieve gunning bouw IKC en appartementen Rijnsaterwoude

  Nieuwsflits

Het college van Kaag en Braassem heeft onlangs definitief de opdracht gegund om in het voormalige gemeentehuis in Rijnsaterwoude een Integraal Kindcentrum te realiseren, met huurwoningen en een aantal vrij te ontwikkelen appartementen. De definitieve gunning is gegeven aan Bolton Bouw b.v. uit Woerden. Zij starten in november met de eerste voorbereidingen. De planning is om eind 2021 het IKC en de appartementen op te leveren.

Rijnsaterwoude- De benedenverdieping van het voormalige gemeentehuis wordt omgetoverd in een IKC, waarin basisschool de Kinderarcke en kinderopvang Snoopy zich gaan vestigen. De bovenverdieping dient voor zeven sociale huurappartementen van Woondiensten Aarwoude en 8 vrijesector appartementen. Het was de wens van inwoners in het dorpslab van Rijnsaterwoude om het voormalige gemeentehuis een maatschappelijke functie te geven. Ook komt er achter het gebouw een Tiny Forest; "een natuurtuin”.

Er is bij de indeling en ontwerp van de woningen zoveel mogelijk rekening gehouden met de bestaande structuur en indeling van het voormalig gemeentehuis. Wethouder Floris Schoonderwoerd (wonen) laat weten enorm tevreden te zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden