<p>Riet neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Foto: Co&ouml;rdinator Amandi Thuis</p>

Riet neemt het eerste exemplaar in ontvangst. Foto: Coördinator Amandi Thuis

Boek 30 jaar vrijwilligers bij Armandi Thuis

  Nieuwsflits

“Sterven doe je maar één keer en niemand weet hoe het moet”, aldus Wim Sleeuw, bestuurslid van Amandi Thuis bij de viering van 30 jaar vrijwilligers in de palliatieve terminale zorg in Kaag en Braassem. Ter gelegenheid van het jubileum is een kleurrijk boekje samengesteld met de ontstaansgeschiedenis van de stichtingen die eraan vooraf gingen, verhalen van toen en foto’s. Onlangs overhandigde Wim het eerste exemplaar aan Riet Hekkenberg, initiatiefneemster en vrijwilliger.

Kaag en Braasem- De ondersteuning van de vrijwilligers wordt nog onvoldoende benut. De vrijwilligers van Amandi Thuis ontzorgen de mantelzorgers door hun liefdevolle aandacht, hun jarenlange ervaring met, en kennis van het stervensproces. Toch wordt vaak pas laat een beroep gedaan op de vrijwilligers. De drempel is begrijpelijk: het is niet vanzelfsprekend om een ‘vreemde’ binnen te laten in een toch al ingewikkelde periode. Maar de rust die het geeft is van onschatbare waarde, zo blijkt uit de dankbetuigingen in het boekje.

Wie “Vrijwilligers Palliatieve Zorg in Kaag en Braassem 1990 - 2020” wil ontvangen, kan contact opnemen via coordinatoren@amandi-thuis.nl en 06-22297924.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden