<p>Een mooie man? Tom noemt zichzelf liever &lsquo;een zorgzame jongen&rsquo;. Foto: Morvenna Goudkade</p>

Een mooie man? Tom noemt zichzelf liever ‘een zorgzame jongen’. Foto: Morvenna Goudkade

'Ik zie mezelf als een zorgzame jongen'

  Nieuwsflits

Tom Meeuwisse (25) uit Boskoop is in de race voor ‘mooiste man van Nederland’. Hij is finalist bij de verkiezing Misters of the Netherlands. Of Tom nu de hele dag met zijn uiterlijk bezig is? Dat niet, hij werkt namelijk als persoonlijk begeleider op een woongroep voor mensen met een verstandelijke beperking. Al vindt hij modellenwerk ook leuk. “Ik zie wel hoe het verder loopt.”

Morvenna Goudkade

BOSKOOP - Een mooie man? Tom noemt zichzelf liever ‘een zorgzame jongen’. “Op school wist ik al dat ik de zorgkant op wilde. Ik werk op een woonvorm met 28 bewoners, met Downsyndroom of autisme. Ik vind het tof als ik hen iets kan leren of bieden waar ze verder mee kunnen. Zelfstandig reizen met het openbaar vervoer of zelf koken bijvoorbeeld.” Mensen kennen hem ook van restaurant Brownies&downieS in Gouda, want daar heeft hij ook vaak als begeleider gewerkt.

“Ik heb een bepaalde klik met die doelgroep”, zegt Tom. “Mensen met Downsyndroom kunnen van een heel klein dingetje heel blij worden. Dat vind ik mooi. Je geeft hen liefde en je krijgt er ook heel veel liefde voor terug.”

Tom woont nog thuis in Boskoop, maar gaat verhuizen naar Gouda, waar hij een huis heeft gekocht. “Ik ben het aan het opknappen. Ik zal Boskoop wel missen, maar het is goed om op mezelf te gaan wonen.”

Hoe hij in de modellenwereld terecht kwam? “Ik hoorde vaak dat ik iets moest gaan doen met mijn uiterlijk en zelf vind ik het wel belangrijk om er verzorgd uit te zien, dus ik dacht: ik probeer het gewoon en heb me ingeschreven. Vervolgens werd ik benaderd voor klussen.” Bij een bureau voor modelmanagement kreeg Tom trainingen, vertelt hij. “Houding en catwalktraining, dat soort dingen.” Zelf zorgt hij dat hij fit blijft, gaat regelmatig naar de sportschool en let op zijn voeding. “Ik vind modellenwerk erg leuk, maar ik zie wel hoe het verder loopt.”

Voor de verkiezing Misters of the Netherlands werd hij benaderd, via Instagram. “Ik werd gevraagd of ik mee wilde doen: ze zagen wel kansen voor me. Het leek me een leuke ervaring.” Door corona loopt de wedstrijd anders dan normaal. Zoals het er nu uit ziet is de finale pas begin volgend jaar. Toch is Tom wel bezig met de voorbereidingen. “Een van de onderdelen van de wedstrijd is een online stemming door het publiek. Dat telt voor 10 procent mee. Nu vind ik het wel een beetje lastig om met mezelf te gaan leuren, maar ik heb toch een flyer laten maken. Die ga ik verspreiden.”

Het gaat bij de wedstrijd niet alleen om de looks, zegt Tom. “Je persoonlijkheid is ook heel belangrijk, hoe sociaal te bent, of je iets te vertellen hebt. Je krijgt wel een voorbeeldfunctie.”

Hij wil er verder ‘normaal’ mee omgaan. “Ik ben toch een nuchtere Boskoopse jongen. Natuurlijk moet ik er goed uitzien, maar ik wil ook gewoon mezelf blijven. Al ga ik echt wel voor die eerste plaats.”

“Ik hoorde vaak dat ik iets moest gaan doen met mijn uiterlijk”

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden