<p>Ook voor de op landelijk niveau voetballende jeugdteams van Alphense Boys Ligt de competitie stil. Foto: Paul Bahlmann </p>

Ook voor de op landelijk niveau voetballende jeugdteams van Alphense Boys Ligt de competitie stil. Foto: Paul Bahlmann

Verplichte rust voor amateursporters

  Nieuwsflits

Geen sport meer dus in ieder geval de komende vier weken. De complexen van alle amateurclubs, in welke sport dan ook, gaan op slot. Trainen mag zogenaamd nog wel, maar dan hooguit met vier personen en op anderhalve meter van elkaar. Dat gaat hem natuurlijk niet worden. Jongelui tot achttien jaar mogen wel trainen, maar de deuren van het clubhuis, inclusief kleedkamers, blijven gesloten. Douchen kan niet en de jongens en meisjes zullen na een eventuele training wellicht nat geregend naar huis moeten fietsen of door ouders worden opgehaald.

Theo van Egmond

ALPHEN AAN DEN RIJN - In de regio werden dinsdagavond13 oktober 2020 voorlopig de laatste voetbalwedstrijden gespeeld. Dat kon nog net. Het betrof de inhaalwedstrijden Sporting Leiden - Alphia (1-1), TAVV - DWO (1-2) en Roodenburg - Woubrugge (1-0). Eigenlijk vind ik het helemaal niet zo erg dat de regering besloten heeft dat de competities moeten worden stil gelegd. Omdat er geen publiek bij de wedstrijden aanwezig kon zijn was het totaal sfeerloos. De clubs zelf hadden er ook helemaal niets aan. Ze moesten stewards op laten draven om onbegripvolle personen buiten het hek te houden en er kwam uiteraard geen cent binnen. De sportverenigingen moeten het allemaal van de kantine-opbrengsten hebben. Een wedstrijd bijwonen zonder bijvoorbeeld een broodje bal te kunnen kopen is verre van leuk. Wellicht dat er over een maand weer gevoetbald kan worden met publiek. De competities gaan dan uitlopen en de wedstrijden worden dan onder waarschijnlijk steeds betere weersomstandigheden afgewerkt. Het zal wel niet, maar heel misschien kunnen we op 14 november gaan kijken naar bijvoorbeeld ARC - Poortugaal. De maatregel heeft uiteraard ook gevolgen voor de bekertoernooien. In het toernooi om de KNVB-beker staan voor 26, 27 en 28 oktober de achtste finales op het programma. De amateurverenigingen die zich voor deze ronde geplaatst hebben kunnen niet in actie komen. De KNVB heeft in al haar wijsheid besloten dat die clubs hun onderlinge duels moeten spelen op 1 en 2 december. Mag er op die data nog steeds niet gevoetbald worden, dan worden ze uit het bekertoernooi verwijderd. Dan is het toernooi meteen met zesentwintig ploegen uitgedund. Over de toernooien om de districtsbeker hoeft eigenlijk helemaal niet meer gepraat te worden, die zullen waarschijnlijk doorgehaald worden omdat er straks uiteraard heel veel inhaalwedstrijden in de competitie zijn. Overigens waren de ranglijsten inmiddels al aardig scheef getrokken. Zo speelde RKAVV in de klasse van Alphense Boys pas drie van de zes wedstrijden. ROAC kwam pas twee keer in actie in deze gekke voetbaljaargang 2020/2021. De sportclubs hebben er werkelijk alles aan gedaan om aan alle maatregelen te voldoen. Eerst met publiek met afstand houden en vervolgens met geen enkele kijker en louter officials. Ze verdienen het allemaal dat het over vier weken weer echte sportclubs kunnen zijn.

De ranglijsten waren inmiddels al aardig scheef getrokken.

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden