<p>Hopelijk is de coronacrisis zo snel mogelijk voorbij en is dit weer het normale beeld. Foto: archief Rob Langerak</p>

Hopelijk is de coronacrisis zo snel mogelijk voorbij en is dit weer het normale beeld. Foto: archief Rob Langerak

Cascarvieten zetten streep door carnaval 2020-2021

  Nieuwsflits

Vanwege het coronavirus en de maatregelen om het virus in te dammen is carnaval vieren niet wenselijk. Het bestuur van De Cascarvieten zet noodgedwongen en met pijn in het hart, een streep door het carnavalsseizoen 2020 - 2021.

Alphen- Het bestuur schrijft: “Met pijn in ons hart hebben wij als bestuur van De Cascarvieten moeten besluiten dat Carnaval 2020 - 2021 niet door gaat. Op basis van de huidige regels, richtlijnen en beperkingen door het coronavirus zien wij ons genoodzaakt deze beslissing te nemen en hebben wij helaas geen andere keuze. Het bestuur ziet geen manier om carnaval coronaproof te vieren. Volgens ons zijn gezelligheid en saamhorigheid dat bij ons carnaval hoort, niet mogelijk op anderhalve meter afstand. In overleg met de familie Van der Valk zullen de feesten in de vaste Feestburcht Avifauna worden geschrapt. De bezoeken aan de verschillende huizen zoals Rietveld, Oudshoorn, Rijnzate, Hooge Burch en Ursula, het Kindercarnaval, de 55-Plusmiddag en het Boerenbal de Prinsonthulling en andere feesten in het eigen onderkomen, kunnen dus niet doorgaan. Mochten er ontwikkelingen zijn die carnaval wellicht in aangepaste vorm wel mogelijk maken, dan zullen wij natuurlijk met elkaar naar de mogelijkheden kijken.”

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden