<p>&#39;&#39;ARC was de gelukkigste in een matig duel tegen Capelle&#39;&#39;. Foto: p.r. ARC/Arry Zwaan</p>

''ARC was de gelukkigste in een matig duel tegen Capelle''. Foto: p.r. ARC/Arry Zwaan

ARC wint op doorweekt gras Capelle

  Nieuwsflits

Het was zaterdag, dus uiteraard kwam de regen weer met bakken uit de hemel. Als het al mocht, zou het toch geen weer zijn om voetbal te kijken. De weinige officials die wel getuige konden zijn van de wedstrijd Capelle – ARC, zaten of stonden overdekt en genoten beslist niet van het onder moeilijke omstandigheden van de wedstrijd. Er viel weinig te beleven en het nieuwe grasveld van Capelle werd door het vele water steeds zwaarder. ARC was de gelukkigste en won met 1-0.

Theo van Egmond

Alphen aan den Rijn– ARC-trainer Mark Evers had een plaats in de basis ingeruimd voor Joshua Kassels, Mohamed Fennich en Cas Knoester. Tren Drexhage speelde de afgelopen weken niet al te best en moest op de bank plaatsnemen. Voor Fennich duurde de wedstrijd slechts zesentwintig minuten. Toen haalde Evers hem al naar de kant. Hij had een gele kaart op zak en de coach was niet al te tevreden over de verdediger. Zo mocht Timo de Graaf alsnog zijn opwachting maken. De thuisploeg was duidelijk van plan om de winst te pakken. Soms gingen de mannen in Capelse dienst wat te ver om dat doel te bereiken. In de eerste helft werd al vier keer geel geïncasseerd en dat aantal zou oplopen tot vijf. Aan ARC-zijde gingen drie mannen op de bon. Arbiter Dominique Trip uit Maastricht (!) leidde overigens prima. In de eerste helft kregen beide partijen enkele aardige mogelijkheden om te scoren, maar Lionel Frederik, Arjan Ouwendijk en Lulinho Martins da Silva wisten ze niet te benutten. Aan de overkant voorkwamen keeper Aäron Balk en Cas Knoester dat ook de gastheren daar niet in slaagden.

Veel mis

Na de pauze speelde Capelle iets beter dan ARC, waar wel heel veel mis ging. Toch waren het de bezoekers die wisten te scoren. In de vijfenvijftigste minuut was het Arjan Ouwendijk die een van de weinige geslaagde combinaties, dit keer met Lulinho Martins, doeltreffend afrondde. In het vervolg drong Capelle uiteraard stevig aan, maar de Racing-defensie hield, niet altijd zonder geluk, stand en zo bleef het 0-1. Zo kan je ook als je niet al te best speelt, zeer matig zelfs, toch een wedstrijd winnen. Zaterdag komt DUNO Doorwerth op bezoek. Het zou zo maar kunnen dat Joshua Kassels weer in de basis staat en dat Lionel Frederik op de bank moet plaatsnemen. Die speelt tot nu toe bepaald niet sterk en werd na tien minuten in het tweede speelpart gewisseld. Wellicht mag Vincent Tel beginnen. Overigens beginnen de ranglijsten in de diverse klassen al aardig scheef te lopen. Zo kwamen bijvoorbeeld de verenigingen Hazerswoudse Boys, MMO, Kickers’69, Alphense Boys zondag, A.V.V. Alphen en DOSR niet in actie. Na dit seizoen zullen de namen van DOSR en WVC niet meer te zien zijn. De clubs gaan samen verder onder de naam E.M.M. Die letters staan voor Eendracht Maakt Macht.

De thuisploeg was duidelijk van plan om de winst te pakken.

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden