<p>Sarah Jongejan is sinds begin juli van dit jaar zelfstandig ondernemer: ze runt ze haar eigen uitvaartbedrijf. Foto: PR</p>

Sarah Jongejan is sinds begin juli van dit jaar zelfstandig ondernemer: ze runt ze haar eigen uitvaartbedrijf. Foto: PR

Sarah is uitvaartbedrijf begonnen

  Nieuwsflits

Sarah Jongejan is sinds begin juli van dit jaar zelfstandig ondernemer: ze runt ze haar eigen uitvaartbedrijf Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding, dat in Zevenhoven is gevestigd. Ze verzorgt uitvaarten in Alphen aan den Rijn en omgeving. Jarenlang werkte Sarah bij Kramer Uitvaartzorg in Alphen aan den Rijn.

Aangeleverd

Alphen/Zevenhoven- Sarah zag de bui drieënhalf geleden al hangen. “Toen werd Kramer Uitvaartzorg overgenomen door een nieuwe eigenaar uit Noord-Brabant. De afstand, het niet kennen van Alphen a/d Rijn en omgeving en de keuze om een uitvaartcentrum in een woonwijk te plaatsen heeft de naam geen goed gedaan”, vindt Sarah. “Ik begrijp volkomen dat sommige bewoners ons liever zagen gaan dan komen. Dit heeft onder meer geleid tot een faillissement. Toen ik te horen kreeg dat het bedrijf failliet was verklaard, werd een deel van mijzelf in één klap van mij afgenomen. Ik ben er goed ziek, boos en verdrietig van en om geweest, maar met bij de pakken neerzitten kom je er niet”.

Ze besloot om niet terug te keren naar haar vroegere werk als verpleegkundige, maar ze zet voort waar ze zo gehecht aan is geraakt. Alleen nu zelfstandig en niet meer in loondienst. Ze hoeft niet lang na te denken waarom. “Mensen zoeken contact met mij voor advies en of ik de uitvaart wil begeleiden. Ook wat betreft hun wilsbeschikking/afscheidswensen komen ze naar mij toe. Dit is de reden dat ik deze stap heb genomen. Ik wil er zijn als iemand mij nodig heeft”.

Sarah Jongejan Uitvaartbegeleiding heeft als slogan ‘Nooit Vergeten’. “Nooit vergeten was bij ons een familiegezegde. Als we afscheid namen dan werd er vaak gezegd: “Nooit vergeten”. Nooit vergeten dat ik van je houd; nooit vergeten dat jij erbij hoort. Het passende vergeet-mij-nietje als logo is een eerbetoon aan mijn ouders”.

Haar dochter Nadine zit ook aan tafel lacht en antwoord. “Nee, geen familiebedrijf. Ik help en ondersteun daar waar ik kan. Maar wie weet…in de toekomst. Niet als uitvaartbegeleidster hoor, maar meer achter de schermen”.

Moeder en dochter hebben veel zakelijke werkzaamheden uitgewerkt, zoals het opzetten van de website en de sociale mediakanalen en het ontwerpen van visitekaartjes en advertenties. Daarnaast zijn er naar eigen zeggen professionele foto’s gemaakt. Ook het administratieve gedeelte is geregeld.

“Een mooie, kleinschalige en eerlijke onderneming waarin de afscheidswensen van de overledenen en de nabestaanden altijd centraal zullen staan. Het gaat om hen en niet om mij.”

Sarah is telefonisch te bereiken via 06-22675426 en via de website van haar bedrijf.

www.sarahjongejanuitvaartbegeleiding.nl

“Ik wil er zijn als iemand mij nodig heeft”

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden