<p>De droom van Philip van Aardam wordt werkelijkheid: zijn delicatessenwinkel  opent donderdag. Foto: PR</p>

De droom van Philip van Aardam wordt werkelijkheid: zijn delicatessenwinkel  opent donderdag. Foto: PR

Taste aan den Rijn opent de deuren

  Nieuwsflits

There’s a new sherrif in town; in de afgelopen periode is er veel verbouwd aan de winkellocatie op Hooftstraat 89. Donderdag opent een nieuwe wijn-, kaas, noten- & delicatessenwinkel de deuren: Taste aan den Rijn. Eigenaar Philip van Aardam kan niet wachten en loopt over van enthousiasme.

Van de redactie

Alphen - “Ik heb mijn sporen verdiend in dranken bij horeca en slijterijen en in het verleden met gedistilleerd, koffiesiropen en wijn”, vertelt Philip. “Mijn passie zit in mooie producten op het gebied van eten en drinken en het overbrengen van de verhalen erachter en nog meer wat je er mee kunt doen. Bijvoorbeeld een goede combinatie maken van je favoriete wijn of bier met nou net dat bijzondere stukje kaas, droge worst of vers gebrande noten of complete borrelplank. Zo’n winkel is er al geruime tijd niet in Alphen. Mijn ouders hadden een accountantskantoor, waaronder veel MKB in het bestand. Hier werd veel besproken aan tafel en ik heb altijd veel verhalen gehoord over ondernemen, het opzetten van een bedrijf en bedenken van leuke acties.”

Het genieten van lekkere smaken is van alle tijden, maar misschien juist nog meer in deze vreemde onzekere tijd. Mensen worden aangewezen om meer thuis te blijven en waarom dan niet wat meer moeite doen dat het thuis nét even wat beter smaakt? Gewoon goede, kwalitatieve Weydeland kaas uit de Noord-Hollandse Beemster regio, plus een ruime keuze uit buitenlandse kazen. Uiteraard ook regionale producten met veel thee melanges van Thee -Tijd, gerookte Bawykov Zalm en verse Macarons van Koektails.

Ook is er aanbod in koffiebonen voor je espressomachine uit Zuid-Amerika, Indonesië en Afrika en diverse siropen om je kopje koffie een andere smaaksensatie mee te geven. “Het toevoegen van de siroop aan de opgeschuimde melk geeft nu net dat subtiele verschil in smaak én geur’”, weet Philip uit eigen ervaring, die eerder voor Monin heeft gewerkt, juist in een tijd dat de focus naar koffiesmaken werd gelegd.

De keuze van de delicatessen viel toevallig samen met het aanschaffen van diverse kasten voor de winkel. Die zijn afkomstig uit Limburg van een eigenaar die heel smakelijke producten maakt in de vorm van een vijgen-rode Port stroop, pittige mango chutney of Geulhemmer Grottenham. “Dit past heel mooi op een borrelplank die straks verkrijgbaar zal zijn voor thuis, op het werk of misschien wel op de boot, want de achterkant van de winkel is bereikbaar vanaf de Oude Rijn via de aanlegsteiger.”

Er is een zeer ruim aanbod van wijn in veel soorten en maten: van kleine flesjes Cava, frisse en lichte Portugese Vinho Verde of krachtige rode Malbec uit Argentinië tot feestelijke grote 1,5 liter flessen als je een diner houdt met vrienden.

Ook de bierliefhebber zal goed tot zijn recht komen met een origineel regelmatig wisselend assortiment. Ook aan alcoholvrij bier is gedacht, dat is volgens Philip helemaal van deze tijd.

Er is een ruim aanbod van wijn in veel soorten en maten

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden