Joey Lauhouh ondervindt de fysieke inzet van Silvolde. Foto: Paul Bahlmann
Joey Lauhouh ondervindt de fysieke inzet van Silvolde. Foto: Paul Bahlmann

Droom van ARC even een nachtmerrie

  Nieuwsflits

ARC was tot zaterdag de grote verrassing in de Hoofdklasse A. Sinds zaterdag staat het team weer met beide benen op de grond. Bij Jodan Boys hadden Mark Evers en zijn mannen helemaal niets te vertellen en werden ze met 5-0 te kakken gezet. Alphense Boys won van Silvolde en is nog steeds ongeslagen.

Theo van Egmond

ALPHEN AAN DEN RIJN – Het was echt niet te geloven wat er op sportpark Oosterwei aan de Goudse Sportlaan gebeurde. De toss was gewonnen door ARC-aanvoerder Derk Prins, maar daar bleef het bij. Vanaf de aftrap werden de bezoekers uit Alphen op alle fronten afgetroefd. Inzet, slimheid, individuele kwaliteit: op alle facetten deed de ploeg die met heel mooi voetbal de eerste drie wedstrijden gewonnen had voor thuisclub De Jodan Boys onder. Binnen een kwartier stond ARC met 3-0 achter, bij al deze goals, waarvan er twee geproduceerd werden door Stefan den Horder, zag de defensie er niet bepaald uitgeslapen uit. Na goal nummer drie greep trainer Mark Evers keihard in. Hij haalde Derek Prins naar de kant en liet Coen de Groot en Lulhinho Martins opdraven. Twee wissels na zeventien minuten: Evers was kennelijk woedend. Veel hielp het net, de 4-0 leek dichterbij dan een eventuele 3-1, maar toen het rustsignaal viel stond op het scorebord een helverlichte 3-0. De kantine was gesloten dus konden de weinige Alphense bezoekers niet hun verdriet en verbazing met een biertje verwerken. Ook na de pauze kwam ARC er totaal niet aan te pas. De afgang zou zelfs nog groter worden. Ongegeneerd hard schoot Yusri el Kandoussi de 4-0 binnen en werd de Racing-defensie zes minuten voor tijd als een pupillenteam uitgespeeld: 5-0 door Stefan den Horder. Bewondering voor deze speler die na veel mooie jaren bij ARC vorig seizoen geen basisplaats meer had en zijn geluk in Gouda ging beproeven.

Alphense Boys wint wel

Alphense Boys kwam op eigen veld al na vijf minuten op achterstand tegen Silvolde. dat bleek een fysiek sterk team en gaf weinig weg tegen de thuisclub, die constant tegen een vrij hechte muur kwam te staan. Er leek geen doorkomen aan, maar op slag van rust viel opeens toch de gelijkmaker. Uit een hoekschop van Cem Sahin draaide de bal zonder ook maar door iemand aangeraakt te zijn in het doel. De tweede helft stond in het teken van hard weren, veel loopwerk en niet echt hoogstaand voetbal. Een gelijkspel leek een rechtvaardige uitslag te worden, maar het pakte voor Alphense Boys toch goed uit. Met nog een kwartier te gaan leek de bal uit een vrije trap van Mike Bavelaar voor het doel langs te gaan, maar de net ingevallen Noah Barendse wist in moeilijke positie toch nog binnen te koppen: 2-1 dus. Vlak voor tijd kreeg Tarik Zaanani voor de tweede keer geel en moest, woedend, inrukken.

Evers was kennelijk woedend

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden