<p>Een stralende Philine Vreeken van Brownies&DownieS plukte peren. Foto: Dave van der Wolk</p>

Een stralende Philine Vreeken van Brownies&DownieS plukte peren. Foto: Dave van der Wolk

(Foto: )

14.000 kilogram peren geplukt voor goed doel

  Nieuwsflits

Deze maand trotseerden cliënten van Brownies&DownieS, Zorg-Los Woerden, de Sleutelbloem Noorden én leden van Rotary Woerden Oude Rijn gedurende een paar weken brandnetels, vervaarlijk zwiepende takken en wespen om zo veel mogelijk peren te plukken. Dat gebeurde op een verlaten perenboomgaard op het Landgoed Linschoten. En dat lukte, want er werden 14.000 kilogrammen peren geoogst.

Nieuwkoop/Regio- De cliënten van Brownies&DownieS, Zorg-Los en de Sleutelbloem maakten er bovendien leuke en actieve dagen van in de perenboomgaard. Er werd van alles geleerd. Hoe je een peer plukt natuurlijk, maar ook hoe waardevol de natuur is, die ons voedsel voortbrengt en hoe we kunnen voorkomen dat dat voedsel verspild wordt.

Van het grootste deel van het kostbare fruit wordt gepasteuriseerd perensap gemaakt, dat twee jaar houdbaar is en ter beschikking wordt gesteld aan de plaatselijke Voedselbanken. Zo kunnen de cliënten van de Voedselbanken, maar ook de mensen van Brownies&DownieS in hun eigen lunchcafé, er tot in 2022 plezier van hebben.

Sociaal-maatschappelijke organisaties als het Inloophuis De Meerpaal en Careyn Weddesteyn in Woerden kregen bovendien een kratje verse peren thuisbezorgd.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden