<p>De zusjes Rademaker, Lisanne (rechts, 21) en Jo&euml;lle (18),&nbsp; lezen vaak en graag in hun bijbel. FOTO: Morvenna Goudkade</p>

De zusjes Rademaker, Lisanne (rechts, 21) en Joëlle (18),  lezen vaak en graag in hun bijbel. FOTO: Morvenna Goudkade

'Wij willen ons leven leiden voor God'

  Nieuwsflits

Ze vielen op bij de drukbezochte openluchtdienst, op 6 september in het Bentwoud. De zusjes Rademaker uit Boskoop, Lisanne (21) en Joëlle (18), waren daar als vrijwilliger en deden zelf ook mee aan de dienst. Hun motivatie? Ze willen leven voor God.

Morvenna Goudkade

BOSKOOP – Lisanne had een filmpje doorgestuurd gekregen, vertelt ze. “Dat ging over de openluchtdienst. Ik heb toen laten weten dat ik wel wilde helpen. En Joëlle wilde ook meekomen.” Dus waren ze die bewuste zondag druk met het ontvangen van de bezoekers. Daarna konden ze zelf ook aansluiten bij de dienst, die bestond uit muzikale optredens, samenzang en getuigenissen.

De meiden komen uit een echte kwekersfamilie en zijn opgegroeid met het familiebedrijf, Kwekerij Bloemendaal aan de Insteek in Boskoop.

Dat ze tijdens de openluchtdienst wilden helpen is niet toevallig: allebei blijken ze nogal begaan met de medemens. Joëlle is net begonnen aan het derde jaar van haar mbo-opleiding maatschappelijke zorg. Lisanne zit op een bijbelschool en gaat nu een jaar stage lopen. Het eerste jaar was ze intern, vertelt ze, en hield zich bezig met discipelschapstraining en missietraining. “Nu ga ik een jaar in de praktijk werken. Dat doe ik in Friesland, bij een Baptistengemeente in Dokkum. Wat ik daarna kan doen? Bijvoorbeeld zendingswerk.”

Zusje Joëlle is al net zo gemotiveerd. “Ik wil leven voor God,” zegt de 18-jarige. “Ik houd ervan mensen te helpen. Ik wil de liefde van God uitstralen.”

Het was niet altijd zo, vertellen ze. Lisanne: “Op de middelbare school was ik vooral met mezelf bezig. Ik haatte God.” Dat is veranderd, zegt ze. “Ik wil nu God dienen.” Ook Joëlle stond er een tijdlang heel anders in. “Ik wilde niks van God weten, ik wilde hem niet kennen. Nu wil ik door hem liefde geven.”

Hoe dat kwam? Die ommezwaai? Jezelf durven overgeven, volgens de zusjes. “Het is best bizar, als je terugkijkt. Alle eer voor God”, vindt Joëlle.

Joëlle gaat na haar opleiding een baan zoeken, maar weet nog niet precies hoe of wat.

“Ik heb het verlangen in mijn hart om dit voor God te doen, maar hoe het precies vorm zal krijgen, weet ik nog niet.”

Lisanne vertrekt binnenkort naar Friesland voor haar praktijkjaar van de bijbelschool. “Ik ga kennis maken met de kerkgemeente, waar ik zal verblijven. Ook ga ik meehelpen met activiteiten, de Friese cultuur leren kennen en meedenken over het evangelie.”

Gevraagd naar hun plannen, zeggen ze dat ze hun toekomst niet willen uitstippelen. Lisanne: “Het loopt toch anders. Ik geloof dat de Here mijn leven leidt. Ik heb moeten leren mij over te geven.” Ook Joëlle is die overtuiging toegedaan.

Ze hebben hun eigen bijbels meegenomen. Die zien er veelgelezen uit. Joëlle heeft met een gekleurde stift favoriete delen gemarkeerd. Ook Lisanne heeft geliefde teksten paraat. “Mijn bijbel heb ik al een paar keer helemaal gelezen.”

Allebei hebben we moeten leren om ons over te geven

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden