<p>Mensen met kanker kunnen vanaf heden weer wekelijks bij zwembad De Tweesprong zwemmen. Foto: Adamas Inloophuis</p>

Mensen met kanker kunnen vanaf heden weer wekelijks bij zwembad De Tweesprong zwemmen. Foto: Adamas Inloophuis

Zwemmen voor mensen met kanker

  Nieuwsflits

Mensen met kanker kunnen vanaf heden weer wekelijks bij zwembad De Tweesprong zwemmen. Volgens Adamas Inloophuis helpt zwemmen om weer een conditie op te bouwen en te ontspannen.

Van de redactie

Roelofarendsveen- “Mijn lichaam is niet meer hetzelfde als voor de kanker. Ik voel mij heel de tijd moe. Vroeger liep ik twee keer per week hard. Nu ben ik blij dat ik naar het winkelcentrum kan wandelen voor een boodschap”. “Dit horen wij vaak”, zegt Annelies Osinga, leidinggevend Coördinator Adamas Inloophuis.

Het Adamas Inloophuis is de plek waar mensen geconfronteerd met kanker terecht kunnen om weer in hun kracht te komen. Door activiteiten als zwemmen, wandelen of yoga, maar ook creatieve activiteiten, verwenmomenten, lotgenotengesprekken of informatie en lezingen.
Zwemmen of kleine bewegingen in het water onder begeleiding van een fysiotherapeut is een fijne manier om weer conditie op te bouwen en te ontspannen. In een beschermde omgeving kan er deelgenomen worden aan oefeningen en/of begeleidend zwemmen om weer op krachten te komen of te blijven. Na deze inspanning is er ruimte om te praten met lotgenoten onder het genot van een kopje koffie of thee.

Margje Smit en Sharon Lubbers van Fysiotherapie Alkemade gaan in samenwerking met een instructrice van De Tweesprong de lessen verzorgen. Mocht je vragen hebben dan kan je hen bereiken op 071-331 3450.


“We zijn ontzettend blij dat we weer kunnen zwemmen bij de Tweesprong” vervolgt Osinga. “Ter kennismaking bieden we de eerste zwemles die iemand volgt gratis aan.”

Locatie: Zwembad De Tweesprong, Lucas van Leydenlaan 2, Roelofarendsveen

Datum en tijd: elke donderdag van 10 – 10:45 zwemmen. Daarna wordt er gezellig een kop koffie met elkaar elkaar gedronken.

De kosten bedragen 9 euro inclusief koffie en toegang tot het zwembad.

Aanmelden kan via

mail@adamas-inloophuis.nl.

Over het Adamas inloophuis

Het Adamas inloophuis is een plek waar volwassenen en kinderen (vanaf 4 jaar) geconfronteerd met kanker, hun naasten of nabestaanden, uit de hele regio onvoorwaardelijk welkom zijn. Ze kunnen bij het inloophuis terecht voor informatie, lotgenotencontact, therapeutische begeleiding, creatieve en lichaamsgerichte workshops en uiteraard voor een luisterend oor. Het Adamas Inloophuis is 100% afhankelijk van giften, donaties en subsidies.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden