Ondernemersvereniging doneert 1800 euro


<p>Kinderen met een moeilijke financi&euml;le thuissituatie kunnen hun zwemdiploma halen met de 1800 euro van de ondernemersvereniging. Foto ter illustratie&nbsp;</p>

Kinderen met een moeilijke financiële thuissituatie kunnen hun zwemdiploma halen met de 1800 euro van de ondernemersvereniging. Foto ter illustratie 

(Foto: )

Ondernemersvereniging doneert 1800 euro

  Nieuwsflits

Ondernemersvereniging OVA/OVKB-Oost heeft onlangs een bedrag van 1800 euro aan het Jeugdfonds Sport en Cultuur gedoneerd. Het fonds zorgt ervoor dat kinderen uit de gemeente aan sport- en culturele activiteiten kunnen deelnemen, wanneer daar in de thuissituatie geen financiële middelen voor zijn.

KAAG EN BRAASSEM- Zo kan het fonds contributie of lesgeld betalen, en als het budget het toelaat kunnen er ook bijvoorbeeld sportkleding, dansschoenen of de huurkosten van een instrument betaald worden. Vorig jaar hebben in totaal 117 kinderen uit de gemeente gebruik kunnen maken van het fonds. Mede hierdoor konden kinderen, van wie de ouders financieel niet in staat zijn om dit te betalen, toch hun zwemdiploma behalen. “Heel belangrijk, zeker in een waterrijke gemeente, zoals de onze”, vertelt wethouder Floris Schoonderwoerd.

Ondernemersverenigingen OVA Kaag en Braassem en OVKB-Oost gaan fuseren. Nu zij verdergaan als één vereniging, worden langzamerhand alle secretariële en bestuursfuncties samengevoegd. Daarbij hoort ook de inlassing van de belofte om het Jeugdfonds Sport en Cultuur te steunen met een donaties.

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden