ARC-DHSC was de meest enerverende wedstrijd op sportpark Zegersloot in jaren. Foto: Rob Koolstra.
ARC-DHSC was de meest enerverende wedstrijd op sportpark Zegersloot in jaren. Foto: Rob Koolstra.

ARC wordt van niemand nerveus

  Nieuwsflits

DHSC en SC Feyenoord zijn gewoontegetrouw de titelkandidaten in de Hoofdklasse A zaterdag. Na de sensationele winst van ARC op DHSC na een bijzonder enerverende partij voetbal mag men heel voorzichtig ook de Racing daarbij scharen. Voor A.V.V. Alphen geldt dat niet bepaald.

Theo van Egmond

ALPHEN AAN DEN RIJN – Eigenlijk kon het allemaal niet wat ARC presteerde tegen het kapitaalkrachtige DHSC. Tegen zo’n tegenstander vijf prachtige doelpunten maken en die met het schaamrood op de kaken terug de bus insturen richting Utrecht. De 1-0 na tien minuten van Neal Arnoldus was op dat moment wel enigszins verrassend. Die snelle voorsprong hield slechts zeven minuten stand. Na die te gemakkelijk weggegeven goal ging de thuisclub echter volop aan de bak. Het doel van de visite werd op bepaalde momenten zelfs gebombardeerd. Dat leidde vier minuten voor de rust tot de 2-1 door Arjan Ouwendijk. Hoe hij een prachtpass van Luuk Samsom in een treffer omzette was van grote klasse. Drie minuten verder maakte diezelfde Ouwendijk er ook nog eens 3-1 van. Dertig tellen later lag de 3-2 achter Aäron Balk en een fractie later hoorde hij de bal keihard tegen de onderkant van de lat knallen. Wat een sensatie in die laatste minuten voor de pauze. De 3-3 zou halverwege de tweede helft toch nog vallen en toen leek DHSC door te drukken. Daar wilden de mannen van Mark Evers echter niets van weten en lieten zich niet ingraven. Ze kwamen zelfs op 4-3 door een doelpunt van zwoeger Tren Drexhage. Zijn vrije trap vanaf de zijlijn zeilde zonder door iemand geraakt te worden het doel in.

12 minuten blessuretijd

Arbiter Tijs Gommans uit Gouda telde maar liefst twaalf minuten bij. Geheel terecht overigens. In die extra tijd voorkwam Aäron Balk tot tweemaal toe een nagenoeg zekere gelijkmaker. Die leek in de allerlaatste extra minuut toch te vallen toen de bal uit het alles of niets offensief de lijn achter Balk gepasseerd was. Althans, dat vond iedereen van DHSC, maar de leidsman en zijn assistent dachten daar anders over. ARC profiteerde slim van de verwarring en peerde de bal naar voren. Invaller Lulinho Martins rende daar achteraan en bleek niet meer in te halen. Omdat de doelman in de laatste aanval mee was gegaan kon de rappe aanvaller de bal in het lege doel schieten: 5-3 en het was meteen afgelopen. Een sensatie was een feit.

A.V.V Alphen verliest

Alphen verloor op eigen veld terecht van RKDES. Het werd 1-2 op het Alphense kunstgras. De thuisclub kreeg wel kansen op tenminste een punt, maar ze werden alle op soms onmogelijke wijze onbenut gelaten. De enige die bij een 2-0 achterstand wel raak wist te mikken was Gianni Leonicia. Zelfs met een man meer in het laatste kwartier wist de equipe van Rob de Lange geen echte vuist te maken.

Een sensatie was een feit

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden