<p>De Alphense schrijfster Selma Noort heeft een nieuw boek uitgebracht: Koningskind. Foto: PR</p>

De Alphense schrijfster Selma Noort heeft een nieuw boek uitgebracht: Koningskind. Foto: PR

Nieuw boek Alphense schrijfster Selma Noort

  Nieuwsflits

Op 9 september kwam het nieuwe boek Koningkind van Selma Noort in de boekwinkels. Het boek is voor 12 t/m 120 jaar en gaat 3000 jaar terug in de geschiedenis, naar de tijd dat koning Salomo heerste in Sion (het huidige Jeruzalem).

Alphen- Zissel is een bastaarddochter van de koning; hij is zich in het geheel niet van haar bestaan bewust. Ze leeft een eenvoudig leven met haar moeder en stiefvader in een nederzetting in de bergen waar de bronnen ontspringen die de stad Sion van water voorzien. Zissel kan niet spreken en zij heeft een beperking. Gelukkig komt Jabin, een ontsnapte slavenjongen in haar leven, en met hem kan ze in gebarentaal over van alles praten. Op een zeker moment komt er een adellijk gezelschap terecht in de nederzetting. Die nacht bevalt Zissels moeder van een babyjongetje. Ook een van de edelvrouwen bevalt van een kindje, maar dit kindje leeft niet.

Zo leidt het verhaal Zissel en Jabin door angst, intrige en machtsspel naar Sion, naar het paleis van koning Salomo die een oordeel moet vellen - het Salomonsoordeel.Voor het schrijven van dit boek ontving Selma subsidies van het Nederlands Letterenfonds waardoor zij in staat werd gesteld te reizen naar Israël, de Palestijnse gebieden en Jordanië.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden