<p>Zwammerdam wordt geacht in 4B een rol van betekenis te kunnen spelen. Foto: Bart Peters </p>

Zwammerdam wordt geacht in 4B een rol van betekenis te kunnen spelen. Foto: Bart Peters

Alle amateurclubs aan de bak

  Nieuwsflits

De hoofdklassers ARC en Alphense Boys hebben er al twee competitiewedstrijden opzitten, maar volgend weekeinde mogen ook de clubs na drie bekerwedstrijden aan het echte werk beginnen. Van enkele daarvan mag worden verwacht dat ze een rol van betekenis kunnen gaan spelen, andere lijken nergens op te hoeven rekenen.

Theo van Egmond

ALPHEN – In de zaterdag derde klasse A zijn onder meer Aarlanderveen, Alphia, Nieuwkoop en TAVV ingedeeld . TAVV lijkt de belangrijkste titelkandidaat. Aarlanderveen heeft op papier ook een heel goede selectie, maar in de afgelopen weken leek de nieuwe trainer Gerald van der Klok er nog geen echt team van te kunnen maken. Toch gaat die club wel meedoen om de prijzen, waar waarschijnlijk ook het Waddinxveense Be Fair van zich zal doen spreken. Leuke wedstrijden op de openingsdag 19 september zijn Nieuwkoop-Alphia en Aarlanderveen-Be Fair.

In de vierde klasse A komen uit Bernardus, Hazerswoudse Boys, Kickers’69, Koudekerk, MMO en Woubrugge. Op grond van de voortijdig afgebroken voetbaljaargang 2019/2020 roepen veel trainers dat SJC de grootste titelkandidaat is. Uit de voorbereiding en de bekerwedstrijden is niet gebleken dat die opvatting juist is. Het lijkt een vrij zwakke klasse te zijn waarin de streekclubs, met uitzondering van Bernardus en MMO een flinke toon moeten kunnen meeblazen. Hazerswoudse Boys zou zo maar eens aan het langste eind kunnen gaan trekken. De voetballiefhebbers kunnen bij de competitiestart kiezen uit Bernardus-Woubrugge en Kickers’69-Hazerswoudse Boys.

De vierde klasse B herbergt onder meer Alphense Boys, NSV’46, Zevenhoven en Zwammerdam. In 4B gaat SCH’44 uit Harmelen. kampioen worden. Rohda’76 en Woerden gaan het de club uit Harmelen wel moeilijk maken, maar dat geldt ook voor Zwammerdam en Zevenhoven. Bij deze vier zal het echter uitsluitend om deelname aan de nacompetitie gaan. Na de eerste dag weten we wellicht al iets meer. Dan staat namelijk meteen al Zevenhoven-Zwammerdam op het programma.

Voor Floreant en BSC’68 is een plaats ingeruimd in 4C. Floreant gaat gewoon de titel pakken en BSC’68 voetbalt zich de nacompetitie in.

Op de zondag is ROAC op eigen verzoek ingedeeld in de eerste klasse A van het district West 1. Het is een klasse waarin zeer behoorlijk wordt gevoetbald met clubs als FC Boshuizen, Spartaan’20, Den Hoorn en DOSKO. Het wordt een zwaar jaar voor de Rippers.

Dat geldt ook voor DOSR en Altior in 2B. Stevige potjes voetbal tegen onder meer Laakkwartier, HVV en Wilhelmus liggen in het verschiet.

In 3A voetballen AV.V. Alphen , Nicolaas Boys en WVC. Deze klasse oogt niet al te sterk, maar te vrezen valt dat er voor deze drie clubs weinig te halen is. Misschien dat Alphen bij de bovenste vier kan meedoen. Voor WVC wordt het het laatste jaar onder die naam. De club uit Oude Wetering fuseert met DOSR.

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden