<p>ARC is blij na de 2-0 van Luuk Samsom. Foto: Bert van der Voort</p>

ARC is blij na de 2-0 van Luuk Samsom. Foto: Bert van der Voort

ARC wint simpel eerste wedstrijd

  Nieuwsflits

Gezien de uitslagen in de voorbereiding startte ARC in de eerste thuiswedstrijd van het seizoen als favoriet tegen Rijsoord. Die rol werd waargemaakt, want de drie punten konden worden genoteerd. Alphense Boys kwam in en tegen Emmen niet verder dan een gelijkspel.

Theo van Egmond

ALPHEN AAN DEN RIJN – Rijsoord was duidelijk naar Alphen gekomen om niet te verliezen. De ploeg toonde geen enkel aanvallend initiatief en doelman Aäron Balk had op zijn gemak de dikke zaterdagkrant kunnen uitlezen. Het werd uiteindelijk ‘slechts’ 3-1, maar het verschil had eigenlijk in veel grotere cijfers uitgedrukt moeten worden. Nadat diverse zeer behoorlijke scoringskansen onbenut waren gebleven was het na negenendertig minuten dan toch eindelijk raak. Lionel Frederik rondde een slim passje van Tren Drexhage beheerst af. Het werd op slag van rust ook nog 2-0 door een benutte vrije trap van Luuk Samsom. De ARC-fans gingen er na de pauze op de aangebrachte anderhalve meter kruisen eens goed voor staan, want een forse uitslag leek er in te zitten. Dat zag er ook naar uit toen Tren Drexhage na elf minuten een strafschop feilloos binnen schoot. Vanaf dat moment liep het echter niet meer zo soepel. De bezoekers kwamen er ook in deel twee totaal niet aan te pas, maar het Racing-spel werd steeds slordiger. Te veel ballen werden breed gepeeld en veel kansen ontstonden er niet meer. Compleet uit het niets moest zelfs zes minuten voor tijd nog een tegengoal worden geïncasseerd. De organisatie was volkomen weg en de ingevallen Chris Promes kom na nota bene een vrije trap van ARC vrolijk het hele veld oversteken en de uitgekomen Balk omspelen. Drie simpel behaalde punten dus, maar trainer Mark Evers kon daarentegen toch onmogelijk echt tevreden zijn. Zaterdag gaat ARC op bezoek bij Smitshoek dat debutant Scherpenzeel met 2-1 versloeg.

Alphense Boys

Alphense Boys kwam in de openingswedstrijd in en tegen Emmen niet verder dan een gelijkspel. Het werd na een stevig eind reizen 3-3. Nadat de ploeg kort voor rust met 2-0 achter was gekomen zorgde Thijs Hoogenboom een minuut later voor een 2-1 ruststand. Na de pauze benutte Cem sahin vanaf de strafschopstip de gelijkmaker. De thuisclub nam vervolgens opnieuw de leiding, maar acht minuten voor het sluiten van de markt tekende de net ingevallen Abbes Rahmoun toch nog voor een punt: 3-3 dus. Zondag komt de Zouaven op bezoek. Bij Alphense Boys stond enigszins verrassend de uit de zaterdagtak overgekomen Daniel Furtak onder de lat. Tim van der Linden moest op de bank plaatsnemen. Milan Stiphout kan vanwege lichamelijke klachten voorlopig niet voetballen en dat is een gemis. Donovan Olivieira leverde afgelopen week zijn spullen in. Hij had er geen zin meer in.

Drie simpel behaalde punten dus

Bart van der Spek
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden