<p>Centrummanager Marc Krimpenfort bedacht samen met ondernemers en gemeente #AlphenFeest op woensdag 16 september. FOTO PR</p>

Centrummanager Marc Krimpenfort bedacht samen met ondernemers en gemeente #AlphenFeest op woensdag 16 september. FOTO PR

Tóch een feestje op derde woensdag

  Nieuwsflits

Een feestje? In Alphen? We zijn het bijna niet meer gewend. Kan het wel, mag het wel? Het antwoord is ja. Het AlphenFeest op woensdag 16 september wordt een mix van leuke aanbiedingen, muziek op straat, rondvaarten, kindervermaak en gezelligheid. Maar wel coronaproof.

Morvenna Goudkade

ALPHEN – De datum is niet toevallig gekozen, zegt Marc Krimpenfort, centrummanager van Alphen. “De derde woensdag in september is traditioneel de dag van de Jaarmarkt, zoals we allemaal weten gaat die dit jaar niet door. De winkeliers en horeca in het centrum willen toch graag iets doen voor het publiek en bieden daarom AlphenFeest aan. Een lokale feestdag voor de Alphenaren.”

Krimpenfort bedacht het feest in overleg met de centrumondernemers en de gemeente Alphen. “Ik hoorde steeds geluiden vanuit mijn achterban: gaat er dan helemaal niets meer gebeuren? Die derde woensdag is al generaties lang een begrip: mensen nemen een vrije dag, scholen geven hun leerlingen vrij, hele families trekken het centrum in.”

AlphenFeest wordt gehouden in het stadshartgebied: Rijnplein, Julianastraat, Van Mandersloostraat, Thorbeckeplein, Raadhuisstraat en Aarhof. Er doen zo’n honderd winkeliers en horecaondernemers mee, aangesloten bij Verenigde Ondernemingen Centrum (VOC). “Het wordt geen jaarmarkt, er zijn geen kramen”, benadrukt de centrummanager. Wat het dan wel is? Volgens Krimpenfort kunnen we het zien als een gezellige mix van allerlei feesten die niet door konden gaan in de oorspronkelijke vorm, zoals Luilak, Ladies Night en het Straatmuzikantenfestival.

“De winkeliers hebben leuke acties en aanbiedingen in de winkel. Een soort Luilak dus, alleen hoef je er nu niet vroeg je bed voor uit. Dan de dames, die worden op allerlei plekken getrakteerd: een beetje Ladies Day in dit geval. Verder spelen er bij horecaterrassen op wisselende plaatsen straatmuzikanten. Normaal zouden we eind augustus het Straatmuzikantenfestival hebben gehouden, nu kunnen we toch nog van de sfeer genieten.”

Wat er verder te doen is: varen met de Soosboot, gratis poffertjes eten bij de rondrijdende poffertjes-Rolls Royce en langsgaan bij de kermis.

“Een leuk programma dus”, zegt de organisator, die ook vertelt over de AlphenFeest promoteams die in het centrum actiefolders met aanbiedingen zullen uitdelen. “Daarnaast zijn er hostesses die het publiek, met een lach, begeleiden bij het coronaproof laten verlopen van de dag. Al hebben we uiteraard ook politie en handhavers die zullen toezien op ieders veiligheid.” Het feestje begint om 10:00 ’s morgens en duurt tot 18:00 uur. “De ervaring leert dat het ‘s avonds al snel losser en drukker zou worden. En dan kunnen we de coronamaatregelen niet meer goed handhaven. Geen afterparty dus.”

Ook al is het anders dan andere jaren, Krimpenfort gaat er vanuit dat Alphenaren een leuke dag gaan hebben. “Iedereen is blij dat er toch iets kan.”

Geen jaarmarkt, wel een lokale feestdag voor de Alphenaren

Morvenna Goudkade
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden