Logo alphensnieuwsblad.nl


Een mooie opbrengst van een van de vele acties (Foto: PR)
Een mooie opbrengst van een van de vele acties (Foto: PR)

Leuke acties brengen veel geld op

  Human Interest

In de eerste 3 maanden van dit jaar stond hij op de kaart bij Is Morus, de enige echte pizza 'Alphen d'HuZes'. Francesco en Giuseppe wilden op een speciale manier aandacht schenken aan de deelname van Toob Alers als chef du mission van team Alphen d'HuZes. Van de speciale pizza met 6 ingrediënten ging 2,50 euro naar 'Alphen d' HuZes'. Dat heeft in totaal 500 euro opgeleverd.

Alphen aan den Rijn - Het kwam er in april door alle drukte niet van de cheque te overhandigen, maar dit weekend was het zover. De pizza is in het eerste kwartaal 165 keer besteld. "Als je weet, dat wij meer dan 40 pizza's op onze kaart hebben staan, is de actie een groot succes geweest", zegt Francesco. "We hebben het bedrag voor Toob afgerond op 500 euro."
"Het is mooi om te zien, wat er allemaal voor creatieve acties door de deelnemers georganiseerd worden om hun sponsordoelen te bereiken", aldus Giuseppe Carta.

Eindspurt
Met de acties 'Stoel voor een goed doel' op woensdag 24 mei en de koppeling van de opening van de nieuwe showroom van Auto Maas vrijdag 19 en zaterdag 20 mei, waar veel acties samen georganiseerd worden, kijkt het Stichtingsbestuur Alphen d'HuZes terug op een enorm actief jaar. De 87 deelnemers hebben echt op een originele wijze alles uit de kast gehaald.

Opbrengst hoger
Over een kleine drie weken is team Alphen d'HuZes voor de derde keer in Frankrijk met 87 deelnemers aanwezig in Alpe d'Huez. Tijdens de 12e editie strijden zij met totaal 4.300 wandelaars, hardlopers en fietsers op de 14 procent steile hellingen en de 21 bochten van deze berg 1 of meerdere keren om zoveel mogelijk geld op te halen voor het KWF. Team Alphen d'HuZes bracht in 2016 totaal 153.354 euro bijeen. Dit jaar ligt de opbrengst al hoger voor de start. Op 1 juni maakt het team de totaalopbrengst 2017 bekend.

Wethouder Michel du Chatinier 
Het college van burgemeester en wethouders waardeert de inzet van deze stichting, die voor de derde keer in Frankrijk een grote deelname uit Alphen aan den Rijn zal vertegenwoordigen enorm. Het is mooi dat een zeer actief bestuur individuele deelname aan dit mooie event voor Alphenaren mogelijk maakt en dat al voor het derde opeenvolgende jaar. Het college heeft besloten, dat wethouder Michel du Chatinier zelf het team tijdens de koersdag 1 juni in Frankrijk aan zal moedigen. Michel zal in het meetingpoint net na de finish de prestaties en inzet van het team van dichtbij meemaken. "Natuurlijk is hem direct een rol als vrijwilliger toebedeeld", aldus een trotse voorzitter Maarten van Zutphen.
Team Alphen d'HuZes vertrekt zondagmorgen 28 mei om 05:30 uur vanaf de Herenhof met een speciale dubbeldekker naar Frankrijk.

Reageer als eerste
Meer berichten