Logo alphensnieuwsblad.nl


Louise en Felix van Kerkhoven kijken elke dag even in de minibieb. (Foto: Saskia Buitelaar)
Louise en Felix van Kerkhoven kijken elke dag even in de minibieb. (Foto: Saskia Buitelaar)

Boek lenen uit minibieb in Da Costastraat

  Human Interest

Het is een gezellige ontmoetingsplek geworden: de minibieb in de Da Costastraat, waar mensen een boek kunnen uitzoeken of achterlaten. Het boekenkastje staat op de stoep tegenover de tandartspraktijk en is door bewoners gerealiseerd. Woensdag 10 mei komt wethouder Kees van Velzen (wijken en kernen) de minibieb feestelijk openen.

Door Saskia Buitelaar

Alphen aan den Rijn - Het fenomeen minibieb krijgt langzaam in steeds meer gemeenten een plek in het straatbeeld. In Ridderveld en Woubrugge doken ze al eerder op en begin dit jaar plaatste een bewonerscommissie en de gemeente Alphen aan den Rijn een minibieb met een bankje in Kerk en Zanen. 

De minibieb in de Da Costastraat is een initiatief van bewoonster Saskia Buitelaar en haar kinderen Louise (9) en Felix (7) van Kerkhoven. Voor deze leesliefhebbers is het boekenkastje op hun stoep niet alleen een mooie manier om kinderboeken, romans en tijdschriften te ruilen. Ook de gezelligheid speelt een rol. Het boekenkastje zorgt voor extra sociale contacten in de straat.

Om de minibieb een sociaal en maatschappelijk tintje te geven, heeft de initiatiefneemster de hout- en constructiegroep van Ipse de Bruggen uit Zwammerdam gevraagd om het kastje te ontwerpen en te timmeren. Vervolgens is de kast nog een extra keer in de beits gezet door een "overbuur" uit het Facet, het dagbestedingscentrum van Gemiva SVG in de Van Lennepstraat. De materiaalkosten zijn gesponsord door bibliotheek Rijn en Venen en doneerde een mooi kinderboek: De Gruffalo, van Julia Donaldson. De gemeente heeft de boekenkast op palen geplaatst en in de grond gezet.

De gemeente stimuleert participatie in de wijken en is blij dat de bewoonster deze samenwerking wist te realiseren voor de minibieb. Op woensdagochtend 10 mei verricht wethouder Van Velzen de feestelijke openingshandeling, samen met alle sponsors en met Louise, Felix en hun vrienden en vriendinnen. Daarmee is de minibieb officieel geopend voor iedereen – bewoner of bezoeker van de Da Costastraat – om een boek te kiezen of achter te laten. 

Reageer op dit nieuws 1
Meer berichten