<p>De laatste voorbereidingen worden getroffen voor de expo die vanaf zaterdag is te zien.</p>

De laatste voorbereidingen worden getroffen voor de expo die vanaf zaterdag is te zien.

(Foto: Aangeleverd)

Anderhalve kilometer lang kunst zien in Nieuwkoop

  Cultuur

De expositie ‘Slootkunst – Nieuwkoop maakt het al 750 jaar’ opent zaterdag 8 mei. Afgelopen zaterdag zijn de meeste vlotten door de deelnemers opgebouwd. De mannen van de organisatie hebben er voor gezorgd dat de vlotten in juiste positie in de Voorwetering aan de Dorpsstraat liggen. Tevens zijn de laatste panelen aan de palen in de Ringsloot langs de Hogedijk geplaatst. De komende dagen nog even de puntjes op de i zetten en de expositie is gereed.

Nieuwkoop- De opening van deze expositie kan niet plaatshebben op één officieel moment in verband met de coronamaatregelen. "Maar we laten het absoluut niet geruisloos voorbij gaan; er zal volop muziek klinken op zaterdag", aldus de organisatie.

Muziekvereniging Eensgezind treedt van 11.00 tot 12.00 uur op in de Muziektent op het Reghthuysplein.

Draaiorgel

Vervolgens zorgt het draaiorgel Pacific van 12.30 tot 13.30 uur een vrolijke noot door de Dorpsstraat en de Hoge Dijk langs de kunstobjecten. "Dat wordt dus dubbel genieten! De orgelman zal halt houden bij de appartementen op deze route. We gaan er vanuit dat zelfs de bewoners in de Kaleidoscoop en de Berkenlaan op hun balkon ook mee kunnen genieten van de draaiorgelmuziek."

Anderhalve kilometer

De expositie is in de Ringsloot vanaf AH langs de Dorpsboerderij, de Witte Swaen, door de Dorpsstraat tot en met de Hollandse Leeuw. Amateurs, professionals, scholen, verenigingen, bedrijven, instellingen en organisaties uit Nieuwkoop en de wijde omgeving droegen hun steentje bij aan deze grootse, 1,5 kilometer lange, expositie die duurt tot 1 oktober.

Speurtocht

Ook is er vanaf zaterdag een speurtocht voor iedereen beschikbaar, gemaakt door de dames van de Goede Doelen Dag Nieuwkoop. Onder de correcte inzendingen wordt een flinke taart verloot. Deze actie loopt tot 31 mei. Via goededoelendagnieuwkoop@gmail.com kunt u deze geheel kosteloos opvragen.

"Wij danken al vast de vele deelnemers aan dit project en wensen u veel kijkplezier", aldus de organisatoren die zijn te bereiken via nieuwkoopmaakthet@gmail.com. Dit project is mede mogelijk gemaakt door Fonds Alphen en omstreken.

Bart van der Spek
Content coördinator extern
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden