Thomas Runhart - Esport Game Arena; the sky is the limit. Foto: YOUDID.nl
Thomas Runhart - Esport Game Arena; the sky is the limit. Foto: YOUDID.nl (Foto: YOUDID.nl)

Ondernemer in beeld: Thomas Runhart

Esports Game Arena, dé plek die gamers samen brengt, is onder de lokale jongeren goed bekend. Thomas Runhart straalt van enthousiasme wanneer hij vertelt over nog meer mooie plannen zoals Sportsbar Alphen en het online toernooiplatform esportsnederland.nl.

Judith Demoed

Alphen- Esport Game Arena (EGA) is bijna drie jaar geleden opgericht door Thomas, geboren vanuit het idee dat gamers elkaar ontmoeten en niet alleen thuis aan het spelen zijn. In de Raadhuisstraat hebben zij hun ‘honk’ gevonden.

Voor degenen die wat minder bekend zijn met het gamen, werden er leuke evenementen, teamuitjes en borrels georganiseerd om op deze manier kennis te maken met EGA. "Dat is nu wel even aanpassen", vertelt Thomas.

"De afgelopen periode hebben we gebruikt om te kijken waar de behoefte in Alphen ligt."

Er is nieuw meubilair aangeschaft, de bar kreeg een make-over en Sportsbar Alphen is gelanceerd. Vanaf nu kun je hier terecht voor een potje poolen of darten en natuurlijk kun je met een lekker drankje bijvoorbeeld straks de Champions League bekijken of de Formule 1 volgen.

"Over de formule 1 gesproken, sinds kort hebben we echte racestoelen uit Zandvoort op het podium staan, fantastisch. Met drie schermen om je heen wordt het ware MaxVerstappen-racegevoel gecreëerd."

Natuurlijk kun je ook nog games spelen in één van de lekkere chillbanken, in de wereld van VR duiken of één van de gezelschapsspellen pakken: de EGA is voor iedereen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden