Coby Peekstok gaat na 47 jaar in het onderwijs met pensioen. Foto: PR
Coby Peekstok gaat na 47 jaar in het onderwijs met pensioen. Foto: PR (Foto: )

Coby Peekstok na 47 jaar met onderwijspensioen

Coby Peekstok neemt op 8 juli 2020 na 47 jaar afscheid van het onderwijs. Nadat zij op 19-jarige leeftijd begon als kleuterjuf, waarna ze hoofdleidster en later op diverse scholen in Alphen aan de Rijn werkte, gaat ze nu van haar pensioen genieten.

Alphen aan den Rijn- Als Coby gevraagd wordt een aantal hoogtepunten te benoemen, kan ze nauwelijks kiezen. Toch doet ze een poging. Ze werd eens voor de gek gehouden door een leerling, die zei dat hij een zusje had gekregen. “In allerijl ging ik naar de winkel om een cadeautje te kopen, maar eenmaal bij hen thuis aangekomen, bleek dat er geen sprake was van een boreling. Het was wel de start voor een jarenlange vriendschap die tot op de dag van vandaag duurt.”

Coby genoot elke dag van haar werk.“Dit is een prachtig vak, omdat je kinderen verder kunt begeleiden in hun ontwikkeling, zowel op cognitief als op andere gebieden. Je kan er ook veel van je eigen kwaliteiten en talenten inleggen waardoor je in zekere zin zelf ook groeit.”

Als je al 47 jaar in het onderwijs werkzaam bent, kun je je voorstellen dat het even wennen is om een leven zonder je werk voor te stellen. “Ik ga de geuren en kleuren van de school missen, maar daarnaast vooral de kinderen".

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden