Foto:

Gemeente komt met deelplatform Parksharing

De Gemeente Alphen aan den Rijn gaat binnenkort starten met het online deelplatform Parksharing Alphen aan den Rijn. Met dit platform kunnen lokale bedrijven en organisaties ongebruikte bedrijfsmiddelen, faciliteiten, reststromen, diensten en personeel met elkaar gaan delen. Dit kan op het eigen bedrijventerrein, maar ook met andere bedrijven in de gemeente.

Alphen aan den Rijn- Door Parksharing wil de gemeente lokale samenwerking, delen en circulair ondernemen bij bedrijven en organisaties op een praktische manier verder stimuleren. Op het platform is er zowel ruimte voor vraag als aanbod. Burgemeester Liesbeth Spies is blij met dit initiatief, juist in deze tijd. “Veel ondernemers beleven vanwege de coronacrisis zware tijden. Dit online deelplatform kan ze juist nu helpen om kosten te besparen of hun inkomsten te vergroten.”

Het initiatief voor Parksharing komt van Groene Hart Werkt!, het regionale platform dat circulaire economische initiatieven in het Groene Hart aanjaagt. Parksharing Alphen aan den Rijn is een pilot die minimaal een jaar loopt.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden