Al druk bezig met de voorbereiding van Open Water Bodegraven 2021, vlnr: Ginger Pouw, , Roland Schol, Henk Labordus, Katja Wetsteijn, Nico Dijkshoorn, Hans van Wijk en Annemiek van der Meer.
Al druk bezig met de voorbereiding van Open Water Bodegraven 2021, vlnr: Ginger Pouw, , Roland Schol, Henk Labordus, Katja Wetsteijn, Nico Dijkshoorn, Hans van Wijk en Annemiek van der Meer. (Foto: Erwin Korevaar)

Virtueel Open Water zwemmen in de Rijn! Of in het echt op 19 juni 2021 (twintig-ÉÉN-entwintig)

Door corona schuift ook het Open Water zwemevenement in de Oude Rijn door naar volgend jaar. Eigenlijk zou dit waterspektakel voor wedstrijd- en recreatieve zwemmers en triatleten áánstaande zaterdag plaatsvinden. Toch kún je wel de wedstrijd zwemmen en je tijd registreren. Maar dan virtueel.

Regio - ‘De omstandigheden maken het onmogelijk om ons zwemevenement dit jaar te organiseren,’ aldus Henk Labordus, coördinator van de organisatie. Maar je kunt deze tocht dus ook virtueel zwemmen (oftewel, ergens anders). Kijk op de website en schrijf je in. Al 50 mensen hebben zich aangemeld! Of bekijk ons ‘parcours’ op Facebook.

Mede door de coronacrisis zijn individuele zwemmers steeds vaker buiten in het water te vinden, zoals de Reeuwijkse Plassen, de Wonne, de Wiericke of in de Oude Rijn. Daarom informeert de Bodegraafse Zwem & Polo Club BZ&PC via de diverse sociale mediakanalen ook over het buiten zwemmen in de regio.

‘Volgend jaar dus wel. De organisatie is nu al begonnen.’ vertelt Henk verder. ‘In het hele land zie je dezelfde trend. BZ&PC komt deze zwemmers graag tegemoet met een leuk evenement. De Open Water zwemwedstrijd in ons dorp dateert al van 1998, toen in het leven geroepen voor het 60-jarig jubileum. Ter herinnering aan de beginjaren, toen BZ&PC nog in de Oude Rijn trainde. Met een tussenpauze van een paar jaar zou het dit jaar de 18e editie worden. Die moet dus nog even een jaartje wachten, maar volgend jaar zien we graag weer veel zwemmers tegemoet!’

Bekende zwemmers
Open Water zwemmen is de tak van wedstrijdzwemmen die zich afspeelt in het buitenwater. In meren, kanalen, recreatieplassen en op zee. Nederland kent een rijke historie in het open water zwemmen met ook internationaal veel succes. Wie kent niet de gouden Olympische race in Beijing van Maarten van der Weijden (die twee jaar geleden zelf mee zwom in Bodegraven) en de gouden Olympische medailles in Rio 2016 van Ferry Weertman en Sharon van Rouwendaal?

Steeds meer zwemmers
Ook in het Groene Hart is het Open Water zwemmen dus opkomend. Daarom informeert BZ&PC zowel startende als geoefende buitenzwemmers over mooie zwemspots, de veiligheidsregels (met zijn tweeën zwemmen én met zo’n fluorescerende safer swimmer, wetsuits, koud of warm water en over bijzondere ontmoetingen, maar ook over open water-tochten en wedstrijden die wel nog dit jaar plaatsvinden. En natuurlijk de virtuele Open Water wedstrijden van de KNZB-wedstrijdkalender. Op deze wijze kun je nú al meedoen aan Open Water klassementen in je eigen zwemwater. Inschrijven virtuele wedstrijd via:
https://www.hopasports.com/nl/event/1e-virtuele-open-water-bodegraven-2020?fbclid=IwAR1jZTluSPF8FmYfmCAOQA1JI01Wuj6RIdPFkJ-ptlZ8nmByeGfu1sb_PlU

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden