Peter Riksten en René Splinter van Bistro De Gelaarsde Kat: ‘Het zou mooi zijn als op 1 juli de versoepelingen opnieuw verruimd kunnen worden’
Peter Riksten en René Splinter van Bistro De Gelaarsde Kat: ‘Het zou mooi zijn als op 1 juli de versoepelingen opnieuw verruimd kunnen worden’ (Foto: Marieke Roggeveen)

'Wij hebben er weer zin in'

Marieke Roggeveen

Na de verplichte sluiting op 12 maart heeft de horeca op maandag 1 juni haar deuren weer geopend. Weliswaar onder bepaalde voorwaarden, maar iedereen kan nu weer naar zijn favoriete restaurant!

Alphen aan den Rijn - Uitbaters Peter Riksten en René Splinter van Bistro De Gelaarsde Kat aan de Hooftstraat vertellen er ‘helemaal klaar’ voor te zijn: “En we hebben er weer zin in! Na de sluiting in maart was onze eerste zorg om al onze personeelsleden aan het werk te houden. Vanaf dag één zijn we daarom begonnen met het bezorgen van maaltijden bij onze klanten in Alphen aan den Rijn en omliggende plaatsen." Verder hebben zij de periode gebruikt voor een grondige schoonmaakbeurt en een ingrijpende verbouwing: "Een nieuwe vloer, nieuwe verlichting, driedimensionaal behang… De inrichting is nog steeds authentiek en sfeervol, maar het geheel is ruimer en lichter geworden.”

Eerlijkste crisis

“Stilstand is achteruitgang,” vervolgt Peter, “als je de goede kwaliteit wilt bewaken, moet alles blijven kloppen: het eten, de sfeer, het interieur… Ook al is het crisis, al vind ik dit wel de eerlijkste crisis die we hebben gehad: iedereen zit in hetzelfde schuitje. En het is ook de voordeligste crisis omdat we worden gesteund door de staat. En nu mogen we weer open!”

Verruimde versoepelingen

De bistro mag open, maar moet wel zorgvuldig omgaan met de maatregelen. “We houden ons aan de hygiënevoorschriften, het maximaal toegestane personen, en de anderhalve meter afstand die uiteraard niet geldt voor mensen uit hetzelfde huishouden en voor tweetallen. We hebben meerdere toiletgroepen die extra vaak zullen worden schoongemaakt. Zowel binnen als op onze terrassen is de tafelopstelling aangepast met een onderlinge afstand van anderhalve meter. De tafels zijn om en om gedekt, dit is overzichtelijk en praktisch: de aangrenzende lege tafel kan de bediening gebruiken om daar de drankjes en het eten op te zetten. De ontvangst doen we buiten waarbij ik de gasten zal vragen of ze gezondheidsklachten hebben die kunnen duiden op corona. Na het gebruik van desinfecterende gel, verwijs ik de gasten naar hun plaatsen. Verder gaan wij ervan uit dat de mensen verstandig zullen omgaan met de verruimde versoepelingen en rekenen wij op hun eigen verantwoordelijkheidsgevoel. Het zou toch mooi zijn als op 1 juli de versoepelingen opnieuw verruimd kunnen worden?”

Lunches

Om zoveel mogelijk gasten te kunnen ontvangen, zijn er twee shifts: van 17.00 tot 19.00 en van 19.15 tot sluitingstijd. Hier tussendoor worden de plaatsen desinfecterend schoongemaakt. Vooraf reserveren wordt aangeraden. Vanaf woensdag 3 juni biedt ‘De Kat’ ook lunches aan. “We zijn er echt helemaal klaar voor,” besluiten Peter en René, “laat de mensen maar weer komen!”

www.bistrodegelaarsdekat.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden