De deur van Adamas gaat weer voorzichtig open
De deur van Adamas gaat weer voorzichtig open (Foto: Adamas Inloophuis)

Adamas Inloophuis zet de deur weer op een kiertje

De deuren van Adamas Inloophuis gaan vanaf 2 juni weer op een kiertje open voor mensen en kinderen geconfronteerd met kanker.

Alphen aan den Rijn - Vanaf 2 juni gaan de deuren van Adamas weer op een kiertje open. Voor 1- op 1 gesprekken, een gesprek met mensen uit dezelfde huishouding, kleine lotgenootgroepen en buitenactiviteiten. Adamas sloot 16 maart letterlijk de deuren, maar bleef (nieuwe) gasten digitaal en telefonisch ondersteunen met een luisterend oor en activiteiten.

“Ontzettend fijn dat we weer heel beperkt gasten kunnen ontvangen” zegt Annelies Osinga, leidinggevend coördinator Adamas Inloophuis. “De afgelopen maanden hebben we met alle gasten minimaal 1 x contact gehad via de telefoon en konden we ze o.a. yoga en creatief schrijven aanbieden via online platforms. De behoefte voor een goed gesprek met een vrijwilliger en/of andere lotgenoten in het huis was groot bleek uit de enquête. Zodoende hebben we besloten om Adamas op een kier te zetten met inachtneming van alle RIVM regels”, vervolgt Osinga.

De begane grond is aangepast door stoelen weg te halen en op 1.5 meter te plaatsen. Er is een looproute en een Coronaprotocol voor wanneer gasten een afspraak willen maken, maar ook voor de vrijwilligers die de gasten begeleiden.

Online activiteiten
Adamas blijft de komende maanden online activiteiten aanbieden. Indien je hiervan op de hoogte wilt blijven kan je je aanmelden via mail@adamas-inloophuis.nl of kijk op www.adamas-inloophuis.nl/agenda voor een overzicht van alle activiteiten met een link naar het filmpje of hoe in je in moet loggen voor een activiteit.

Over het Adamas Inloophuis
Het Adamas inloophuis biedt ondersteuning voor volwassenen en kinderen geconfronteerd met kanker met het (her)vinden van hun (veer)kracht. Je kan er terecht wanneer je zelf kanker hebt (gehad) als naaste of nabestaande. Ieder mens is anders, daarom biedt Adamas een behoefte gerichte aanpak. Je kan kiezen uit diverse activiteiten zoals informatie, lotgenotencontact, creatieve en lichaamsgerichte workshops, ontspanning, 1–op-1-gesprekken en uiteraard voor een luisterend oor. In het Adamas Inloophuis werken 90 vrijwilligers die 6.000 bezoeken begeleiden.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden