Foto:

Koe Lely viert haar 20e verjaardag op zorgboerderij Valkendam!

Deze week is het groot feest op de boerderij, onze oudste koe Lely viert namelijk haar 20e verjaardag! Lely is een echte knuffelkoe, de cliënten vinden het dan ook erg fijn om met Lely te knuffelen. Lely is geboren op boerderij Valkendam, wij hopen nog lang van haar te kunnen genieten! 

Alphen aan den Rijn - Boerderij Valkendam is een biologische zorgboerderij in Alphen aan den Rijn. Hier wonen tien mensen met een beperking. En overdag werken er vijftien cliënten. Elke dag melken zij de koeien, werken op het erf, in de stal, winkel, werkschuur, moestuin en op het land. 

Boerderij Valkendam is er voor mensen met een beperking. Dat kan een verstandelijke, lichamelijke en psychische beperking zijn. Mensen die van het praktijkonderwijs afkomen, kunnen ook naar Boerderij Valkendam. 

Ook stagiaires van het speciaal onderwijs. De cliënten werken onder begeleiding. Tijdens het werk ontdekken ze hun eigen talenten. Elke cliënt heeft zijn/haar eigen taak. De taken zijn afhankelijk van het seizoen. De dagelijkse verzorging van de dieren geeft structuur aan de dag.

In de hooiberg is een biologische boerderijwinkel met onder andere biologisch vlees, wijde kaas, verse eieren en streekproducten! 

Verder is er een grote potstal voor de koeien en een grote werkschuur voor opslag en activiteiten. Ook zijn er twee kassen, een moestuin, twee kippenhokken en veel weiland.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden