Team actief tijdens editie 2019
Team actief tijdens editie 2019 (Foto: Dick Kroon)

One en only kermismarathon Roelofarendsveen afgelast

Op 18 maart was de datum waarop de 19e editie van de Kermismarathon van loopvereniging Plantaris bekend gemaakt zou worden. De organiserende marathongroep zou op de jaarvergadering haar One en Only evenement op ludieke wijze uit de doeken doen.

Roelofarendsveen - Na enkele maanden plannen maken en voorbereidingen, was de organisatie er klaar voor: 12 september 2020 stond de One en Only ….. marathon in de steigers. De naam en het thema gekozen, de website en banners gemaakt. De beoogde route nagenoeg rond en de vergunningaanvraag voor de gemeente klaar om in te dienen. Ook de beoogde goede doelen waren uitgekozen en geïnformeerd. Toen kwam Corona en de jaarvergadering werd uitgesteld. Het virus sloeg keihard toe, waardoor onder andere alle evenementen werden stilgelegd tot in ieder geval 1 september.

De organisatie heeft de eerste versoepelingen van de quarantaine maatregelen afgewacht om een beslissing te nemen, of dit jaar nog van start kon worden gegaan. Het vooruitzicht van het handhaven van de 1,5 meter beperking tot in ieder geval het moment dat er een vaccin beschikbaar is, maakte het besluit niet moeilijk. De estafette is al jaren het hoofdnummer bij het loopfeest, waarbij zo’n 400 lopers continu bijeen staan te wachten op hun volgende rondje. Het is onmogelijk om de gewenste afstand en veiligheid te bewaren. Mochten evenementen überhaupt na 1 september worden vrijgegeven, de termijn die dan beschikbaar is voor aanpassingen, is veel te kort.

De plannen gaan de ijskast in en worden bewaard tot de kermisweek in september 2021.

Besloten is om de twee goede doel organisaties in ieder geval op 12 september toch alvast een voorschot te verstrekken waarmee zij hun beoogde plannen deels kunnen oppakken. De lopers en feestvierders moeten helaas nog een jaartje langer wachten.

Nadere informatie te vinden op de website: https://oneenonly.nl/

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden