Foto:

200520 Publicatie in De Omroeper

Wij hebben geleerd afstand te houden en zullen steeds vaker mondkapjes moeten dragen: vanaf 1 juni in het openbaar vervoer, maar naar verwachting daarna ook op andere drukke plaatsen. Met de actie “Heel Nieuwkoop kapt” zorgt men ervoor dat de inwoners van de gemeente Nieuwkoop die gratis kunnen krijgen.

Nieuwkoop - De benodigde stoffen worden beschikbaar gesteld door Polytex Stoffen aan de Industrieweg 12 in Nieuwkoop. Een team vrijwilligers zorgt voor het maken van pakketten. Zo’n 50 naaisters maken daar mondkapjes van, die bij KlusWijs de Boer aan de Industrieweg 29 worden ingeleverd.

De vrijwilligers voegen daar een bijsluiter aan toe voor het juiste gebruik. Zij voorzien de 10 winkels waar de mondkapjes gratis kunnen worden afgehaald van voldoende voorraad.

De afgelopen week leek het er even op dat het tekort aan elastiek een kink in de kabel zou zijn. Een oproep voor ideeën om elastiek te pakken te krijgen, leverde een aantal waardevolle suggesties op. Wij konden op korte termijn 600 meter bemachtigen.

Van de pakketten die daarmee gemaakt werden was het grootste deel aan het eind van de week alweer opgehaald door de naaiSTERren.

De verwachting is dat de organisatie de komende week ruim boven -in totaal -2000 mondkapjes zullen uitkomen. Daarom heeft zij nieuw elastiek besteld, zodat iedereen verzekerd kunt zijn van zijn of haar mondkapjes.

U kunt uw waardering voor iedereen die zich enthousiast inzet steunen door een bijdrage op op rekening NL55RABO0136583601 t.n.v. R.Snoeker te storten. Uw steun wordt zeer gewaardeerd.

Heeft u vragen neem dan contact op met Ruud Snoeker , liever per e-mail (r.snoeker@xs4all.nl) dan telefonisch (06 11 38 19 49).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden