Foto:

Boerenzwaluwen blikvanger op De Zevensprong in Nieuwkoop

De bekende Alphense kunstenaar Joost Zwanenburg heeft een graffiti kunstwerk op de muur bij het VVV in De Zevensprong in Nieuwkoop gemaakt. Joost kwam in contact met Joke Pelser van Nieuwkoop Marketing. Hij liep rond met het idee om boerenzwaluwen op een passende plek te maken. De voormalige boerderij aan de Noordenseweg in Nieuwkoop bleek een prima locatie hiervoor.

Nieuwkoop - Naast het VVV zijn hier ook Restaurant La Cena by Nola, het Poldermuseum en diverse expositieruimten en kunstenaars gehuisvest. Het naastgelegen natuurgebied Ruygeborg maakt de verbinding met de vogels compleet.

‘We zijn ontzettend blij dat Joost dit in Nieuwkoop wilde maken. Het resultaat is prachtig, de hele Zevensprong krijgt er meer uitstraling door!” zegt Joke Pelser. Het maken van het kunstwerk trok al de aandacht van fietsers en wandelaars, deze wilden maar wat graag op de foto met de mooie zwaluwen. Joke: “Er is een bankje voor de kunstmuur geplaatst om even uit te kunnen rusten, maar ook om er een mooie fotospot van te maken. We zouden het heel leuk vinden als bezoekers hun foto met ons via #OntdekNieuwkoop gaan delen.” Joost Zwanenburg genoot, nadat de zwaluwen klaar waren, nog even van een wandeling in het natuurgebied. In het vogelrijke Ruygeborg heeft hij ongetwijfeld nieuwe inspiratie opgedaan.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden