Foto:

Voedselbank Alphen blijft inzamelen

Door het - tijdelijk - wegvallen van hun inzamelingsacties bij supermarkten is de beperkte voorraad van Voedselbank Alphen snel afgenomen. En dat terwijl het aantal klanten, er worden op dit moment 225 huishoudens ondersteund, toeneemt als gevolg van het coronavirus!

Alphen aan den Rijn - De afgelopen vier weken stond de Voedselbank op zaterdag tussen 10.00 - 15.00 uur in te zamelen op het parkeerterrein van de Herenhof (aan de kant van de Eisenhowerlaan). De bestelbus staat daar goed zichtbaar voor iedereen. De eerste week haalde de voedselbank 40 bomvolle kratten op met voedsel- en verzorgende producten, in de weken daarna gemiddeld 20 kratten. Afgelopen zaterdag had men zelfs weer 40 kratten, mede door de inzameling door een aantal kerken.

De organisatie heeft, net als u, geen idee hoe lang de maatregelen vanwege het coronavirus zullen aanhouden. Zeker is wel dat zij uw hulp nodig heeft om goede en gezonde voedselpakketten te kunnen uitdelen. Komt u ook op zaterdag tussen 10.00 - 15.00 uur langs om uw bijdrage af te geven?

Uiteraard wordt de veiligheid in acht genomen. U kunt tot aan de bus rijden, uw donaties in een krat deponeren die bij de bus staat en doorrijden, zodat men de 1,5 meter afstand kan waarborgen. Een vrijwillig van de voedselbank is aanwezig om de volle kratten in de bus te zetten.

Wat de Voedselbank vragen is: satésaus, houdbare melk, vis in blik, koffiepads, pannenkoeken mix, blikjes ragout, groenteconserven en verder alles wat lang houdbaar is. Dus geen verse producten zoals groenten, melk, boter, etc. omdat ze dit niet ter plekke kunnen koelen.

Namens de Voedselbank Alphen alvast bedankt voor uw hulp!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden