Amrish Raghosing (links) heeft er zin in: tien dagen lang dj'en voor een wereldrecord.
Amrish Raghosing (links) heeft er zin in: tien dagen lang dj'en voor een wereldrecord. (Foto: )

Tien dagen lang non-stop muziek

"Muziek is mijn hobby, mijn werk, mijn leven. Ik leef voor muziek en geniet elke dag van mijn werk." Dat zijn woorden van Alphenaar Amrish Raghosing.

Alphen aan den Rijn - Na gewoond te hebben in Alphen aan den Rijn, Amsterdam, Praag en Barcelona is Amrish inmiddels weer iets meer dan drie jaar Alphenaar. Leven vóór muziek is in zijn geval ook leven ván muziek. Amrish is namelijk eigenaar van DJ School Alphen, gevestigd op het adres Energieweg 2G. Onder de naam 'Dutch Hustlaz' trad hij met zijn groep op in landen als Israel, Spanje (Ibiza), België, Duitsland en Sint Maarten. Geen kleine jongen dus in zijn vakgebied.

Vanaf 9 april gaat hij met een flink aantal collega’s iets bijzonders trachten te doen, namelijk tien dagen non-stop muziek draaien. "De meeste dj's zitten momenteel vanwege de coronacrisis thuis. Ik bedacht dat er een mooie manier moet zijn om iets van onszelf te laten horen en met zijn allen een mooi resultaat neer te zetten. Als er iets is dat verbindt, is het wel muziek. Bovendien ben ik ondernemer en voor ondernemers is dit een heel zware tijd waarin je je zelf als het ware moet heruitvinden. Daarnaast wordt Nederland gezien als het land met de beste dj’s. In deze periode willen we iets unieks doen, namelijk een wereldrecord muziek draaien realiseren. We draaien non-stop door, net als in de zorg, waar momenteel ook non-stop wordt doorgedraaid."

Collega’s om hieraan mee te doen werden gemakkelijk gevonden. "Ik werk al meer dan tien jaar in de muziek en ken daardoor veel dj’s in binnen- en buitenland. Iedereen was meteen enthousiast. Ook hebben we een oproep gedaan op de Facebook en Instagram van onze school en zo ging het balletje snel rollen. Er komen ook dj’s die we in het verleden zelf in onze school hebben opgeleid."

Uiteraard houdt Amrish volledig rekening met alle crisismaatregelen. "We beschikken in de school over tachtig vierkante meter, dus er is ruimte genoeg om dat verantwoordelijk aan te pakken. De dj’s komen op afspraak. We ontvangen er drie per set en elke dj mag slechts één persoon meenemen. Van iedereen wordt de temperatuur opgemeten met een infraroodthermometer. Iedereen ontsmet bij binnenkomst zijn handen. Men kan kiezen om tijdens het draaien latex handschoenen te dragen en iedereen krijgt om zijn of haar schoenen een hoesje. De vloer wordt gemarkeerd, zodat elke dj als het ware zijn eigen vak heeft en ruim meer dan anderhalve meter afstand van elkaar heeft."

Uiteraard kan voorshands geen sprake zijn van een officieel wereldrecord, omdat mensen van Guinness Book of Records in deze tijd niet op pad gaan. "We nemen wel alles op en sturen dat op als bewijsmateriaal. Misschien kan dan toch nog toekenning volgen."

De dj-marathon is te beluisteren via www.djmarathonlive.nl en via streams te volgen via de Facebook en Instagram van DJ School Alphen. Volgens Amrish komen alle soorten muziek aan bod.

Door Theo van Egmond

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden