Toet zeemt de ramen om haar stralende glimlach goed zichtbaar te maken voor de ouderen aan de andere kant.
Toet zeemt de ramen om haar stralende glimlach goed zichtbaar te maken voor de ouderen aan de andere kant. (Foto: Dennis Knetsch)

Contactclown Toet zeemt ramen

De bewoners van zorglocatie Woudsoord in Woubrugge keken vreemd op op dinsdag 7 april. Toen verscheen het vrolijke gezicht van contactclown Toet voor hun ramen, vanuit een hoogwerker.

Woubrugge - Toet komt voor een flinke sopbeurt, maar vooral om een glimlacht te toveren op het gezicht van de mensen die zo lang geen bezoek mogen ontvangen.

Contactclown Toet is het alter ego van Carla Buntsma. Zij is gespecialiseerd in het contact leggen met eenzame mensen, mensen met dementie en mensen met een verstandelijke beperking. Door de coronacrisis kan Toet niet meer op bezoek bij verzorgingshuizen, terwijl de mensen die daar verblijven nu juist grote behoefte hebben aan contact en afleiding. Carla zag een oplossing toen zij genomineerd werd voor de Goed voor elkaar-bokaal. Met de hoofdprijs van 500 euro wilde zij een hoogwerker huren om zo de ramen bij de verschillende verzorgingshuizen in de gemeente te gaan zemen en op veilige afstand in contact te komen met de bewoners.

Helaas greep Carla net naast de eerste plek, maar haar idee was te mooi om verloren te laten gaan. De leverancier van de hoogwerker bracht alleen de vervoerskosten in rekening en PRO Kaag en Braassem ging rond met de pet. En dus ging Toet dinsdag de hoogte in, gewapend met een spons en zeem.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden