Foto:

De bewoners van Rhijndael in Koudekerk verrassen de zorgmedewerkers met Paasattentie

Kouderkerk aan den Rijn - De mensen die in verzorgingshuis Rhijndael wonen zijn wegens corona afgesloten van de buitenwereld. Ondanks alle maatregelen en beperkingen zijn er ook positieve dingen. Medewerkers doen hun uiterste best om het de bewoners zo veel mogelijk naar de zin te maken. Kort voor Pasen hebben de medewerkers hiervoor als dank van de bewoners een attentie ontvangen in de vorm van een mooi Paasbrood .

Het coronavirus roept bij veel mensen vragen op. Rhijndael volgt de adviezen van het RIVM en GGD. Dat betekent dat er al bijna 3 weken een aantal maatregelen van kracht zijn. Bewoners mogen de locatie niet verlaten, dit ter bescherming van de andere bewoners. Vrijwilligers mogen niet meer in Rhijndael komen. Het bezoek aan de bewoners is al vanaf 20 maart niet meer toegestaan. De dagbesteding is er niet meer. In Rhijndael wonen mensen met een kwetsbare gezondheid. Daarom de noodzaak maatregelen te treffen om te voorkomen dat het virus zich onder bewoners en medewerkers verspreidt. Ook voor de thuiszorg cliënten van Rhijndeal zijn er maatregelen ter voorkoming van corona. Wel blijven de thuiszorg medewerkers op locatie zorg verlenen!

Hoe gaat het nu met de bewoners verzorgingshuis?

Het gemis van de familie en vrienden is ontzettend groot. Verdriet, angst, heimwee, de medewerkers van Rhijndael hebben er dagelijks mee te maken. Medewerkers proberen toch het contact met familie in stand te houden door onder andere video bellen te organiseren. Zo is het ook mogelijk een afspraak te maken om met de bewoner achter het raam en de bezoeker buiten een praatje te maken of te zwaaien. Maar wat is het tegelijk ook mooi om te zien dat er zoveel (vaak onbekende) mensen voor prachtige lichtpuntjes zorgen. Een bloemetje, een orchidee, ontelbare kaarten en tekeningen, lieve en bemoedigende woorden, optredens op het terras voor het restaurant, mensen die zwaaiend langs komen, verrassingsmandjes met advocaat en kersenbonbons. Het is bijzonder alle aandacht voor de bewoners van Rhijndael van familie, mensen en ook kinderen uit het dorp Koudekerk.

Alle w aardering voor medewerkers en een bedankje

De bewoners van Rhijndael en de familie waarderen de fantastische zorg in deze bijzondere tijd. Daarnaast alle creatieve ideeën in deze corona tijd! De bewoners Rhijndael en de mensen die Thuiszorg ontvangen vanuit Rhijndael verrassen de medewerkers voor Pasen met een attentie. Als speciaal bedankje ontvangen alle zorgmedewerkers van Rhijndael voor Pasen een Paasbrood. Namens hen heeft de Cliëntenraad Rhijndael geregeld dat alle 156 medewerkers van Rhijndael werden verblijd met een overheerlijk Paasbrood voorzien van een kaartje met woorden van waardering!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden