Foto:

Radioprogramma Studio Quarantaine gaat tot eind april door

Studio Alphen wil thuisblijvers in de regio met elkaar blijven verbinden.

Alphen aan den Rijn - Iedere werkdag is het radioprogramma Studio Quarantaine te beluisteren op radio bij Studio Alphen. Van 11.00 tot 13.00 uur is er aandacht voor de laatste actualiteiten, de gevolgen van de coronacrisis en alle thuisblijvers in de regio. "In de afgelopen weken hebben veel luisteraars al van zich laten horen. Zo worden er verzoekplaatjes aangevraagd voor familie en kennissen, en vertellen regiogenoten over initiatieven die tijdens de coronacrisis ontstaan," zegt Mike Mourits van Studio Alphen.

Er worden massaal bloemen en planten bezorgd om mensen een hart onder de riem te steken, er zijn vrijwilligers die boodschappen doen voor mensen die dat op dit moment niet willen of kunnen en kinderen fleuren de buurt op met stoepkrijt. "Het is een greep uit de onderwerpen die in het radioprogramma voorbij zijn gekomen," vervolgt Mourits. "Ook hebben we af en toe contact met regiogenoten die in het buitenland verblijven. Zo belden we met een Alphense dame die in het Spaanse Malaga verblijft, waar een totale lockdown van kracht is vanwege het coronavirus."

Het radioprogramma is in ieder geval tot en met eind april te beluisteren. "We willen inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn en de gemeente Kaag en Braassem de mogelijkheid geven om via de radio met elkaar in contact te blijven. De groetjes doen aan opa en oma, een verzoekplaatje aanvragen of iemand feliciteren met zijn of haar verjaardag. Alles is welkom," zegt Mourits. "Tijdens de uitzendingen kunnen luisteraars bellen naar 0172-515153, naar dat nummer kunnen ook WhatsApp-berichten verstuurd worden."

Studio Quarantaine is van maandag tot en met vrijdag tussen 11.00 en 13.00 te beluisteren op radio bij Studio Alphen en Studio Kaag en Braassem.

Kerkdienst op televisie

Voorlopig zendt Studio Alphen iedere zondagochtend de speciale kerkdienst vanuit de Maranathakerk in Alphen aan den Rijn uit op televisie. De protestantse kerkdienst, vanwege de coronamaatregelen een gezamenlijke dienst van meerdere kerken, begint om 10.00 uur. Op radio zendt Studio Alphen om dat tijdstip een andere kerkdienst uit de gemeente Alphen aan den Rijn uit.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden