Muziek vanuit de Adventskerk klinkt op straat

Alphen aan den Rijn – Simon Stelling, stadsorganist in Alphen aan den Rijn, geeft zaterdagmiddag een pianoconcert in een lege Adventskerk.

Wat in de eerste week van 'social distancing' begon als een experiment, is nu uitgegroeid tot een terugkerend wekelijks evenement. Simon Stelling speelt elke zaterdagmiddag op de prachtige vleugel in de Adventskerk een uur lang klassieke en populaire muziek. Het geluid wordt door een audiosysteem naar buiten versterkt, zodat passanten op straat kunnen meeluisteren. Tevens zendt een live video stream via Facebook het concert uit en kan men via de website van de kerkomroep ook het concert beluisteren.

Simon vertelt: “Samen met Stichting Vrienden van de Adventskerk is dit idee ontstaan. De kerk is gesloten, we moeten afstand houden van elkaar en we bevinden ons in een heftige tijd. Met dit concert wil ik graag alle Alphenaren een hart onder de riem steken. Want muziek geeft troost en verbindt mensen met elkaar.”

In de stille week voor Pasen wordt de zaterdag overgeslagen, maar vanaf 18 april gaat Simon weer verder. "We denken eraan om dan zelfs meer interactie te zoeken met de inwoners van Alphen en de mogelijkheid te bieden om verzoeknummers aan vragen. We gaan immers samen door deze moeilijke tijd heen en samen zijn we sterk!”

Het Steinmeyer orgel in de Adventskerk ondergaat momenteel een enorme restauratie en is naar verwachting in oktober dit jaar weer bespeelbaar. Gelukkig staat er nog een prachtige vleugel in de kerk.

Kijk op zaterdagmiddag tussen 13.30 en 14.30 uur live mee via www.facebook.com/vriendenvandeadventskerk. Het concert kan ook beluisterd worden via de website van de kerkomroep (www.kerkomroep.nl).

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden