Foto:

Bibliotheek gesloten, maar wel een eigen bieb in je wijk

Wat zijn de kinderen van de wijk De Bloesemtuin blij! Juist als de bibliotheken en scholen door het coronavirus gesloten zijn, is er een minibieb geplaatst in de speeltuin aan de Pim Mulierstraat.

Alphen aan den Rijn - Juist als het heel belangrijk is om een boek te lezen, is op initiatief van Esther Brandhorst deze minibieb geplaatst. Samen met buurtbewoners Natasja van der Valk en Manfred Brandhorst deed zij een aanvraag bij de gemeente Alphen aan den Rijn. Daarna werd de hele bieb door Manfred egaal wit geverfd. De verf werd beschikbaar gesteld door Jacoline Ruygrok. Natasja schilderde er daarna met passie en veel creativiteit de roze bloesemtakken erop. Deze verwijzen naar de naam van de wijk: De Bloesemtuin.

De minibieb staat centraal in de wijk en is een bieb voor iedereen, een mogelijkheid om altijd een boek te kunnen lezen. Op de onderste plank staan boeken voor kinderen en op de bovenste plank boeken voor volwassenen. Je leent een boek en je zet er een boek voor terug. Zo wisselt het aanbod en blijft het aantrekkelijk.

En dat de kinderen de bieb al weten te vinden, is duidelijk. Ze pakken een boek, laten zich op de grond zakken en lezen het gelijk!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden