Als je alles op Netflix al hebt bekeken...
Als je alles op Netflix al hebt bekeken... (Foto: )

Parkvilla Tips: beleef film, cultuur en theater thuis

Natuurlijk is een film op een groot doek of de sfeer van een live voorstelling in een theaterzaal thuis niet te evenaren, maar door het coronavirus is het op dit moment niet anders. Parkvilla heeft zes leuke alternatieven op een rijtje gezet. Updates zijn op de website www.parkvilla.nl te vinden, evenals de links van onderstaande tips.

1: IDFA ruim 300 documentaires gratis online

Op de website van het International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) zijn 302 documentaires gratis toegankelijk. Het gaat om films uit de periode 1988-2019. Een selectie kan gemaakt worden op basis van onderwerp, land van herkomst, festivaleditie en lengte.

2: Movies that Matter online

Helaas heeft ook Movies that Matter moeten besluiten hun festival 2020 te annuleren. Gelukkig is de organisatie er in geslaagd een aantal festivalfilms online aanbieden.

3: Kunstdocumentaires

Beleef kunst thuis. Avro Tros biedt acht bijzondere kunstdocumentaires van Close Up.

4: Thuistheater voor kids

Via maastd.nl/tv kan iedereen elke dag registraties bekijken van o.a. Alice in Wonderland (8+), Gezocht: Konijn (3+), Drie (4+) en Alleen op de wereld (8-108 jaar). Wil je zelf aan de slag, dan is er maas@home: Wat dacht je van een Cursus niets doen, een Applausworkshop (om goed te leren klappen voor onze zorgverleners) of een Cursus schrijven voor theater? Ook zijn er tutorials waarin je een hele choreografie kunt aanleren en warming-ups door acteurs en dansers van Maas.

5: Cinekid biedt 15 jeugdfilms

Cinekid heeft een selectie gemaakt van de 15 beste jeugdfilms die gratis en voor niets te zien zijn via NPO Start. Oud en nieuw, voor klein en een stuk groter. De films staan gerangschikt op leeftijd.

6: Cinetree

Het filmplatform Cinetree biedt vanaf vandaag tot 6 april de mogelijkheid om gratis films te kijken. Het platform is opgericht door actrice en filmmaker Hanna Verboom en biedt films die ons bijblijven.

Parkvilla

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden