wyethis met bandvorming
wyethis met bandvorming (Foto: pr boomkwekerijmuseum)

Het is stil in het Boomkwekerijmuseum

Boskoop - Ook het Boomkwekerijmuseum heeft last van de coronacrisis. Waar normaal gesproken veel activiteit is, heerst nu diepe rust.

Er zijn geen bezoekers en nauwelijks vrijwilligers. De maandagochtendploeg die zich wekelijks bezig houdt met het conserveren en registreren van de collectie, zit nu thuis. Dat geldt ook voor de tuinploeg die elke dinsdagochtend in de kwekerij werkt. Wel hebben een paar vrijwilligers van de tuinploeg vorige week wat snoeiwerk gedaan. Nu en dan gaat een vrijwilliger het gras maaien. Gelukkig zijn alle planten al geleverd aan Boskoopse handelaren. De paar planten die nu nog klaar staan voor de handel, vinden later hun weg wel naar afnemers.

Op dit moment zou de Historische Vereniging van Boskoop bezig zijn met de inrichting van de tentoonstelling ’75 jaar Vrijheid’. Ook dat is nu niet mogelijk en het is de vraag wanneer precies die expositie te zien zal zijn. Het kernteam tijdelijke exposities komt niet bijeen in het museum, maar bereidt de zomertentoonstelling 'Rariteiten in de natuur' voor per mail, app en video. De HVB en het museum doen hun uiterste best bezoekers een aantrekkelijke en interessante tentoonstelling te bieden zodra het museum zijn deuren weer mag openen.

Op de foto is alvast een rariteit te zien. U ziet een Wyethia helianthoides met bandvorming. Op de tentoonstelling krijgt u veel meer bijzonderheden te zien, zelfs bomen met een verhaal. Graag tot dan!

U kunt ons volgen op www.boomwekerijmuseum.nl en Facebook.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden