Tuinieren goed tegen de stress

We krijgen het advies om onze mentale gezondheid op peil te houden door te sporten en te bewegen. Wat moet je ermee? Volkstuinders hebben een probaat middel om alles in een klap op te lossen: ga lekker naar buiten en leef je uit in de tuin!

Lekker in de grond wroeten, zaaien, planten en onkruid wieden, voor iedereen wat wils. 's Ochtends vroeg met een orkest van zingende vogeltjes aan het werk, 's middags lekker in het zonnetje ploeteren en 's avonds moe en voldaan genieten van het resultaat. Waar een tuin niet goed voor is! Je conditie verbetert en de stress verdwijnt als sneeuw voor de zon. Over de social distance hoef je je geen zorgen te maken; de gemiddelde afstand tot buurtuinders is algauw 20 meter.

Het mooiste van alles: je wordt beloond met de lekkerste groente. Uiteraard moet je wel wat geduld hebben - pas over een tijdje kun je oogsten - maar dan heb je altijd verse groente. Wat wil je nog meer?

Kom je uit Kaag en Braassem en ben je opzoek naar een middel om de coronastress te bestrijden? Huur dan een tuintje bij Volkstuinersvereniging Leimuiden. Info: www.vtv-leimuiden.nl of admin@vtv-leimuiden.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden