Foto:

Open dagen Roeivereniging Alphen op 4, 8 en 11 april afgelast

Roeien is een gezonde sport, voor jong en oud, recreatief of in wedstrijdverband. Om geïnteresseerden kennis te laten maken met deze steeds populairdere sport, organiseert Roeivereniging Alphen twee keer per jaar open dagen. Deze stonden gepland op zaterdag 4 en 11 april van 10.00 – 13.00 uur en woensdag 8 april van 19.00 -20.30 uur. Helaas zijn deze open dagen in verband met het Coronavirus afgelast.

Lekker buiten leren roeien van ervaren instructeurs

Roeien is een sport voor iedereen. Van 10 tot 80 jaar. Het is een hele gezonde sport, voor lichaam en geest. Lekker buiten op het water doe je en complete work-out. De kans op blessures is daarbij heel klein. Je kunt wekelijks trainen, recreatief mooie tochten maken in onze prachtige omgeving en ook roeien op wedstrijdniveau. Tijdens de open dagen kan iedereen ervaren hoe het is om in een boot te stappen en al direct een eerste roeitochtje maken. Ook krijg je informatie over de vereniging, die naast sportiviteit ook gezelligheid biedt. “Veel mensen denken dat roeien moeilijk is, maar het is net als fietsen: als je het leert kun je het voor altijd. Onze ervaren instructeurs zorgen ervoor dat je met zelfvertrouwen in de boot stapt en dat je goed leert roeien. Als je eenmaal in de boot stapt dan ben je verkocht. Op onze vereniging ontstaan vriendschappen voor het leven”, zo zegt Willemien Agterof, voorzitter van de Alphense Roeivereniging, gelegen aan het Aarkanaal naast de Zegerbrug.

Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden

Om te roeien heb je alleen een zwemdiploma nodig. De vereniging heeft ervaren instructeurs die in er in een paar maanden voor zorgen dat je de techniek snel en goed onder de knie krijgt. Jongeren starten vaak direct in een skiff. Dat is een boot waar je in je eentje in zit. Volwassenen starten met elkaar in een boot met vier roeiers en een instructeur. Na het behalen van je bevoegdheden kun je zelfstandig of met andere roeiers op ieder moment van de dag het water op in één van de boten van de vereniging. Om te kijken of de sport bij je past is er in het voor- en najaar een speciale introductiecursus van vier lessen voor € 25,-. “Helaas hebben we geplande de open dagen in april moeten annuleren in verband met het Coronavirus. Gezondheid gaat ook bij ons natuurlijk boven alles. Onze roeivereniging is op dit moment gesloten, zoals alle sportverenigingen. Iedereen die geïnteresseerd is en graag kennis wil maken kan wel een mail sturen naar info@rv-alphen.nl. Zij worden dan automatisch geïnformeerd over de nieuwe datum waarop de open dagen worden georganiseerd”, aldus Willemien.

Over Roeivereniging Alphen

Roeivereniging Alphen heeft 230 leden, tussen de 11 en 80 jaar en afkomstig uit de hele regio (van Alphen, Woubrugge en Leimuiden tot Bodegraven en Nieuwkoop). De vereniging is gelegen langs het Aarkanaal naast de Zegerbrug midden in het Groene Hart. Naast sportiviteit is er ook gezelligheid op de vereniging. De Roeivereniging Alphen bestaat ruim 40 jaar.

Kijk voor meer informatie op www.rv-alphen.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden