Molenwinkel De Eendracht blijft open

Alphen aan den Rijn - De Hollandsche Molen en het Gilde van Vrijwillige Molenaars hebben besloten om de Nationale Molendag op 9 en 10 mei dit jaar af te gelasten. Dat betekent helaas geen pannenkoeken eten bij de Alphense Korenmolen De Eendracht en voorlopig geen rondleidingen door de molen. Maar er is ook goed nieuws. De molenwinkel is nog steeds op zaterdag geopend, maar onder strikte voorwaarden.

Om de veiligheid van de klanten en vrijwilligers te waarborgen is besloten om de winkel alleen open te stellen voor het ophalen van bestellingen. “Wij willen ervoor zorgen dat onze trouwe klanten ook in deze moeilijke tijd hun producten kunnen kopen,” aldus winkelmanager Ad Roos. “Daarom hebben wij in overleg met het bestuur een nieuw protocol opgesteld. Ook geldt er een maximum aantal producten dat klanten kunnen bestellen om hamsteren te voorkomen.”

De vrijwilligers van Korenmolen De Eendracht volgen de richtlijnen vanuit de overheid en het molenaarsgilde AKG om het risico op besmetting te verminderen. Ad Roos: “Wij vragen onze klanten de instructies van onze vrijwilligers op te volgen en zich te houden aan de voorschriften. Houd minimaal 1,5 meter afstand en kom niet naar de winkel als u niest, hoest, koorts of griep heeft.”

In en rondom de molenwinkel zijn de nieuwe maatregelen opgehangen om klanten te informeren over de aangepaste werkwijze. Daarnaast kunt u op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen via de Facebookpagina van de molen.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden