Foto:

Het ene moment nog ‘in concert’, nu online piano leren spelen

Aan het begin van deze maand mocht het nog ‘gewoon’: een concertavond. Nu wordt de piano alleen nog thuis bespeeld - met digitale instructies.

Alphen aan den Rijn - Op de concertavond van Pianoles bij U thuis! op 6 maart speelden leerlingen van de Alphense pianoleraar Ton Delfos hun favoriete muziekstukken voor elkaar en de familieleden speelden. De avond werd afgesloten met een groepsfoto en de uitreiking van oorkondes. “Die avond konden we nog niet bedenken dat een week later alle lessen aan huis zouden komen te vervallen,” zegt Delfos.

Het kostte de pianoleraar enige inspanningen, maar ook hij slaagde er snel in om de lessen online aan te bieden. “Sinds vorige week ga ik dus niet meer thuis op bezoek, maar bel ik op het lesuur in bij de leerlingen. Dankzij Facetimes en andere hulpprogramma’s gaan de lessen nu gewoon door. Zolang het nodig is en de deelnemers het óók goed vinden, handhaven we deze situatie. Ik maak uit de reacties van de leerlingen op dat muziek leren en spelen veel afleiding geeft. Ook in deze tijd, nu we elkaar beter even niet kunnen ontmoeten, blijkt muziek voor veel mensen een grote verbindende factor. Concerten op balkons en optredens in de tuin van zorginstellingen zijn daarvan het levende bewijs.”

De jaarlijkse Voorspeelavond kon begin maart nog doorgaan. Delfos vraagt bezoekers altijd om een gift voor het goede doel, te weten het Ronald McDonald Huis in Leiden. Dit jaar leverde de avond een bedrag van 520 euro op. Kijk voor een verslag en foto’s van de Voorspeelavond op www.pianolesbijuthuis.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden