Op de foto v.l.n.r: Kees Baak en Wim van Tol uit Hoogmade, Jan Stigter (uit Woubrugge, thans woonachtig in Alphen), Piet Noordam (Woubrugge), Thea Kok en Anneke Zwarst (redactie Jacobsladder).
Op de foto v.l.n.r: Kees Baak en Wim van Tol uit Hoogmade, Jan Stigter (uit Woubrugge, thans woonachtig in Alphen), Piet Noordam (Woubrugge), Thea Kok en Anneke Zwarst (redactie Jacobsladder). (Foto: )

Museum Van hemessen documenteert oorlogsherinneringen

De expositie '75 jaar bevrijding' in m useum Van Hemessen in Woubrugge gaat voorlopig niet door, maar er wordt wel een film gemaakt van oorlogsherinneringen.

Woubrugge - In het Woubrugs museum waren de voorbereidingen voor de expositie ’75 jaar bevrijding’ in volle gang. Er was een beroep gedaan op de leden van de Historische vereniging om foto’s en ander materiaal ter beschikking te stellen, en er was contact gezocht met oude inwoners van Hoogmade en Woubrugge die zich de bevrijding nog goed kunnen herinneren.

Op een regenachtige middag begin maart waren ze er: vier heren op leeftijd uit beide dorpen. Van hun persoonlijke herinneringen werd door Simone Groot een film gemaakt (die tijdens de tentoonstelling getoond zou worden), en er werden druk aantekeningen gemaakt voor een verslag in de Jacobsladder, het kwartaalblad van de vereniging.

Of en wanneer de expositie doorgang vindt is op dit moment helaas nog niet bekend.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden