51% inwoners van Alphen kampt met overgewicht

Maar liefst 51% van de volwassenen in de gemeente Alphen aan den Rijn heeft een overgewicht.

Alphen a/d Rijn - 14% kampt zelfs met ernstig overgewicht (obesitas). Dat blijkt uit onderzoek van Vandaagafvallen.nl dat informatie rondom afvallen in Alphen aan den Rijn verzamelt en vergelijkt. Hiervoor zijn gegevens van de Gezondheidsmonitor, het CBS en RIVM geraadpleegd.

Hiermee zijn inwoners in de gemeente Alphen aan den Rijn gemiddeld zwaarder dan de rest van Nederland. Landelijk gezien is 48,9% te zwaar, en heeft 13,8% te maken met obesitas. Overgewicht betekent een BMI van 25 of hoger. Ernstig overgewicht, ook bekend als obesitas, betekent een BMI van 30 of hoger. De BMI wordt berekend op basis van geslacht, lengte en gewicht. Een BMI tussen de 18,5 en 25 betekent een normaal gewicht.
Dit wil niet zeggen dat de hele gemeente stilzit. 52% voldoet aan de landelijke Beweegrichtlijnen. Dit betekent minimaal 2,5 uur per week matig intensieve inspanning (bijv. fietsen of wandelen), twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten (bijv. traplopen) en niet te veel stilzitten.In Alphen wordt door 41% van de bevolking van 19 jaar en ouder volgens de Richtlijn gedronken (drinkt niet of maximaal 1 glas per dag). 9% van de bevolking is een zware drinker.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden