Patrick is een bezige Bij, hij raapt en prikt rond om De Jozef met regelmaat het afval.
Patrick is een bezige Bij, hij raapt en prikt rond om De Jozef met regelmaat het afval. (Foto: )

Ploggers & Planderaars

Project de Prullenmand

Patrick is een bezige Bij, hij raapt en prikt rond om De Jozef met regelmaat het afval. Zijn motto is dan ook 'verbeter de wereld en begin bij je zelf'. Patrick Paulina woont alweer een tijdje in De Jozef aan de Hoflaan 3. Hij woont hier tijdelijk en hoopt in de toekomst weer een eigen huisje te vinden. De buurtbeheerder van De Jozef is Adriaan Harskamp, ook hij is blij met de schoonmaakacties van Patrick. Het ziet er hier altijd keurig netjes uit volgens Adriaan. Patrick houdt gelijk een oogje in het zeil, hierdoor is hij ook de oren en ogen van de wijk.

Alphen aan den Rijn - Patrick maakt gebruik van Flexwonen in De Jozef. Snel of tijdelijk woonruimte nodig? Met De Jozef, het voormalig verzorgingshuis St. Joseph, biedt Woonforte een oplossing voor dit probleem.

In de Trouw 2019 'Duurzame 100' zijn juist geen bestuurders opgenomen die het groene en duurzame licht hebben gezien, maar staan burgers centraal die al lang bezig zijn met op kleine schaal bij te dragen aan verduurzaming. Nr. 100 van deze lijst is bijvoorbeeld een afvalruimer/planderaar langs een van de N-wegen in zijn buurt te Ede. verhalen.trouw.nl/duurzame100

Win een prijs!

Door het prijswinnend project 'De Prullenmand' bij het 25-jarig bestaan van Fonds Alphen kan een Plogger of Planderaar een kleine prijs overhandigd krijgen. Ergens in Alphen kunt u dus zomaar verrast worden door een gulle gever!

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden