Cees Romijn, Nieuwkoop,
Cees Romijn, Nieuwkoop, (Foto: )

Zou mooi zijn

Flierefluiten 2.0

Cees Romijn

Wat kan er in een paar weken toch veel gebeuren. Waren we eerst nog helemaal in de ban van PFAS en stikstof en over die otter met een stukje plastic om zijn nek. Je zou het toch niet geloven dat het na een paar weken heel anders zou kunnen zijn?

Ja OK, we zijn rond 15 maart wel wat langzamer gaan rijden op de Nederlandse snelwegen.
De invoering ging tussen neus en lippen door.
Ooit voorgesteld dat het zo geruisloos zou gaan?
We hadden het toen ook over Schiphol en de uitstoot van allerlei smerigheden door vliegtuigen.

Wat dacht je van het gedoe over het liefdesleven van André Hazes, die zijn lentekriebels zo maar losliet op Bridget Maasland?
Dat was toch een paar weken geleden the talk of the town?
Maar net zoals in een doktersromannetje kwam alles op de laatste bladzijde weer op z’n pootjes terecht en sloot Monique Westenberg haar geliefde weer in de armen. André was zo blij als een kind, dat hij weer terug mocht komen. Hij liet van pure vreugde nog een tattoo ter herinnering zetten.

Kan het nog gekker?

Zeker wel.
Als ik je in begin januari had verteld dat de halve wereld helemaal op z’n kop zou staan begin maart.
Dat de gezondheid van allen die je zo lief zijn ineens veel belangrijker is geworden?
Dat jij je echt zorgen maakt of het werk wat je doet in de komende weken nog steeds zal bestaan?
Dat we dan wekenlang zoveel mogelijk thuis werken en dat ook onze kinderen niet naar school gaan?
Dat plunderen van de supermarkten nu eens niet ingegeven door die rare hamsters, die op allerlei manieren uw aandacht proberen te trekken? Ooit gedacht dat het fenomeen hamsteren bij mensen zo besmettelijk was?

Nooit gedacht, maar toch.
In veel huishoudens puilen nu de kasten uit met allerlei spulletjes, die je normaal gesproken niet in overvloed in je voorraadkast hebt staan.
Wat heb je nou eigenlijk aan een voorraad voor vijf maanden toiletpapier? Trots op? Blij mee? Nou, wat je wel is gelukt. Er ontstond daardoor een tijdelijke krapte aan toiletpapier. Dat heb jij op je geweten. Helemaal zelf gecreëerd door je rare hamstergedrag.
Die tien keer drie doosjes paracetamol, die je bij elkaar heeft geritseld? Dertig doosjes! Nog nooit vertoond in je huis. Je kinderen bouwen met de doosjes een aardige toren. Dan de extreme onzekerheid bij mensen die zzp'er zijn en geen inkomen kunnen genereren of mensen die niet anderszins niet of stukken minder kunnen werken en dus ook minder salaris zullen ontvangen? Weg leuke plannetjes voor een vette zomervakantie. Weg seizoenplaats op die aardige camping. Zo raar kan het lopen in een paar weken.
Uiteraard wens ik je voor de komende tijd veel gezondheid toe. Misschien kan je met je aangelegde voorraadje iemand in je omgeving nog eens helpen.
Zou mooi zijn.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden